AKİT MENÜ

Medya

Yeni Asya’nın kılavuzu ABD’nin kuruluşu! Said Nursi bunu görse ne derdi?

Sözde Nurcu geçinen Yeni Asya, kemalist yönetimlerin Bediüzzaman Said Nursi’ye uyguladığı zulmü unutup AK Parti hükümetinin hukuksuz olduğunu savundu. Milli Mücadele döneminde emperyalistlere karşı savaşan Bediüzzaman’ın sözde takipçileri, Amerikan bir kuruluşun sözcülüğüne soyunup Türkiye’yi lekelemeye kalktı!..

 yeniakit.com.tr 

Bediüzzaman Said Nursi’nin yolundan gittiklerini iddia ettikleri halde, Risale-i Nur’u devlet koruması altına alarak Nurculara yönelik zulme son veren ve Said Nursi’nin adını kullanan FETÖ’ye karşı etkin mücadele veren AK Parti hükümetine saldıran Yeni Asya grubu, yine tepki çeken bir habere imza attı.

Türkiye’de yapılan darbelerin arkasındaki güç olan Amerika’daki sözde bağımsız bir kuruluş, yaptığı sözde hukuk endeksinde, Türkiye ile kıyaslanamayacak ülkeleri bile Türkiye’nin önünde gösterdi.

Türkiye’yi lekelemeye çalışan raporu yayınlayan Yeni Asya, araştırmayı kendileri yapmış gibi sahiplendi ve rapor üzerinden Türkiye’yi kötüledi.

Hukukun üstünlüğünde bölgenin en kötüsüyüz” başlıklı haberde şu ifadelere yer verildi:

Hukukun üstünlüğünü ilerletmeyi amaçlayan Washington merkezli bağımsız düşünde kuruluşu Dünya Adalet Projesi yıllık raporunu yayımladı. Hukukun Üstünlüğü Endeksi'nde Danimarka yedinci kez ilk sırada yer aldı.

Türkiye ise değerlendirmeye alındığı Doğu Avrupa ve Asya kategorisindeki 14 ülke arasında sonuncu, küresel çapta 140 ülkelik listede de 116'ncı oldu. Belarus, Çin, Sri Lanka, Mali ve Meksika gibi ülkeler hukukun üstünlüğü konusunda Türkiye'nin önünde yer aldı.

 

Yorumlara Git

‘Futbola rahatlık getirir’ diyerek duyurdular! Devrim olacak futbolda devrim… Dünya bu olayı konuşuyor!

Türkiye ile yapılan anlaşma Yunanistan'a bayram ettirdi! 'Ülkeye huzur getirdi' diyerek duyurdular

CHP ve yavrularının tek amacı! Darbe anayasasına dokundurtmayız!

Acun Ilıcalı’yı çileden çıkarttı! Bakalım cevabı ne olacak? Derbi öncesi kılıçlar çekildi…

Barbar İsrail’i her alanda boykot edelim