AKİT MENÜ

Ekonomi

TOKİ başvuru ne zaman bitiyor? 2022 TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak? TOKİ başvuru e-devlet 2022? İstanbul'da yeni TOKİ projesi var mı 2022?

Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, Cumhuriyet tarihinin en önemli Sosyal Konut Projesi hakkında önemli açıklamalarda bulunmuştu. 2+1 ve 3+1 konutlar için başvuru işlemleri 31 Ekim'e kadar gerçekleştirilecek olup TOKİ kura çekimi sonuçları için sorgulamalar da başladı. Şu ana kadar projeye 7.5 milyon başvuru yapılmış olup başvuru bedelleri kuralar çekildikten sonra iade edilecek. 31 Ekim'den sonraki ilk haftada ise kura çekimleri başlayacak. İstanbul'da TOKİ evlerine başvuru yapmak isteyen vatandaşlar arama motorlarında İstanbul hangi ilçelerde TOKİ yapılacak? İstanbul TOKİ Sosyal Konut Projesi yapılacak ilçeleri araştırıyor. Peki; TOKİ kura çekimi ne zaman, hangi tarihte yapılacak? 2022 TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte dev projeye dair bilgiler.

2022-10-27 20:54:50

TOKİ kura sonuçları için heyecan dorukta. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere il il belirlenen tarihlerde TOKİ kura çekimi gerçekleştirilecek. TOKİ sosyal konut başvuruları 14 Eylül'de başlamış olup 31 Ekim 2022 tarihinde sona erecek. E-Devlet başvuruları ise 28 Ekim tarihinde bitmiş olacak. Peki, TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2022 TOKİ kura çekimi sonuçları.

TOKİ KURA ÇEKİMİ TARİHİ BELLİ OLDU!

A Para ekranlarında konuşan Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti:

Şu ana kadar projeye 7.5 milyon başvuru oldu. Başvuru bedelleri kuralar çekildikten sonra iade edilecek.

Evi olanlar konut ve arsaya başvuramaz.

31 Ekim'den sonraki ilk haftada kura çekimleri başlayacak.

Taksit ödemelerinde ihtiyaç olursa devlet yardımcı olur. Taksit ve ödeme konusunda dünya genelinde bir ekonomik sıkıntı yaşanırsa devlet önlem alacaktır.Arnavutköy TOKİ projesinde ihaleler sürüyor. Projelerdeki ihalelerin yarısı tamamlanmış durumda.

TOKİ KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TOKİ kura çekimi ile ilgili açıklama Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut tarafından yapıldı.

TOKİ sosyal konut projesi ile ilgili soruları yanıtlayan Bulut, kura çekiminin 31 Ekim'den sonraki ilk haftada başlayacağını duyurdu.

TOKİ kura sonuçları, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut'un açıklamasına göre 31 Ekim'den sonraki ilk hafta başlayacak.

TOKİ KURA SONUÇLARI İÇİN GERİ SAYIM!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, geçtiğimiz günlerde 81 ilde gerçekleştirilecek TOKİ sosyal konut projesinin detaylarını canlı yayında açıklamıştı. Bulut, açıklamasında TOKİ kura çekimi ile ilgili olarak şu ifadelere yer vermişti:

"608 bin lira en düşük fiyat. Tabi bu fiyata mal etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız yüzde 40 indirimli olanı tercih etti. Önce konut başvurularını alıyoruz. Başvuru aldıktan sonra illere göre noter huzurunda kuraları seçeceğiz.

Projeler belli olduktan, temeli atıldıktan sonra sözleşme imzalanıp ödeme yapılacak. Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında "Hak Sahibi Belirleme" kurası çekilecektir." Satışa sunulan konutlar için kura çekilişi yapılması halinde kura yeri ve saati İdarenin web sayfasında duyurulacaktır.

TOKİ KURA ÇEKİMİ KONTENJANLARI HAKKINDA

"Hak Sahibi Belirleme Kurası" noter huzurunda; İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir.

1) Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malullerine konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

) "En Az %40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

3) Emekli Vatandaşlara konut sayısının %20'isi kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

4) Genç Vatandaşlara konut sayısının %20'i kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.5) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

Kura çekiliş yeri ve programı daha sonra İdarenin internet sayfasında açıklanacaktır.

İstanbul'da yeni TOKİ projesi var mı 2022

TOKİ Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi tanıtımında konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa ve 50 bin iş yeri yapılacağını duyurdu. Bir yıl boyunca aynı ilde ikamet ediyor şartını sağlayan İstanbullular, kentte hangi ilçelerde TOKİ evleri yapılacağını araştırmaya başladı. İşte İstanbul TOKİ Sosyal Konut Projesi ilçe ilçe liste...

İSTANBUL HANGİ İLÇELERDE TOKİ YAPILACAK?

Evler 81 ilde, arsa 7 bölgede olacak.

En fazla konut İstanbul'a yapılacak. 50 bin sosyal konut olacak. Ankara 18 bin, İzmir 12 bin 400, Gaziantep 10 bin, Bursa 8.650 yapılacak.

AVRUPA YAKASI

ARNAVUTKÖY
BAŞAKŞEHİR
ESENLER
ANADOLU YAKASI

ÇATALCA
SİLİVRİ (SELİMPAŞA)
TUZLA
İSTANBUL TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ YAPILACAK İLÇELER LİSTESİ

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

T.C. vatandaşı olması,
Proje il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi veya proje il nüfusuna kayıtlı olması,
Başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması; TOKİ'den daha önce ev sahibi olmama
İstanbul için aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 18.000 TL, yurt genelinde 16.000 TL olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)
Bir hane halkı adına, tek başvuru yapılması
Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.
Genç kategorisine 14/09/1992 tarihinden sonra doğan vatandaşlarımız müracaat edebilecektir.

KİMLERE KAÇ KONUT VERİLECEK?

Emekliler %20: 50 bin konut
Gençler %20: 50 bin konut
Şehit yakınları - gaziler %5: 12 bin 500 konut
Engelliler %5: 12 bin 500 konut
Diğer Vatandaşlarımız %50: 125 bin konut

TOKİ başvuru e-devlet 2022 için TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir → 2. el araba piyasası son durum: Cumhurbaşkanı 2. el araba açıklaması! 2. el araba fiyatları düşer mi, düşüyor mu? Son dakika! ÖTV indirimi olacak mı? → TIKLAYINIZ

 İlginizi çekebilir → 2022 ve 2023 okullar ara tatil ne zaman? Okullar ne zaman tatil olacak? MEB ara tatil ne zaman 2022? Kasım ara tatil kaç gün olacak → TIKLAYINIZ

Yorumlara Git

20 Eylül 1238: Mahmûd B. Ahmed Nâsîrî'nin vefatı (Alim)

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de