AKİT MENÜ

Gündem

Nevruz’da sağduyu çağrısı

İçişleri Bakanı Güler yarın başlayacak olan Nevruz kutlamaları için gerekli tedbirlerin alındığını ifade ederek, vatandaşlara sağduyu çağrısında bulundu. Güneydoğu illeri ise Nevruz’a hazır

2013-03-19 21:24:18

ANKARA
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Nevruz kutlamalarının amacı çerçevesinde, bayrama yakışır bir biçimde geçmesi için herkesin sorumluluk içerisinde davranması konusunda telkinlerini sürdürdüklerini söyledi.
Güler, Valiliklerde Avrupa Birliği (AB) İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi’nin açılış konferansı öncesinde, gazetecilerin sorularını cevapladı.
Bakan Güler, bir gazetecinin, çözüm sürecinde terör örgütü PKK mensuplarının çekilmesinin parlamento kararıyla olması yönündeki istek ve bununla ilgili eleştirileri hatırlatması üzerine, ‘’Şimdi cevap vermeyeceğim. Şimdi cevap verilecek konular değil’’ dedi.
Güler, BDP’nin Nevruz kutlamalarıyla ilgili tedbir isteğinde bulunmasıyla ilgili bir soruyu da şöyle cevapladı: ‘’17 Mart’tan beri yurdun değişik yörelerinde ağırlıklı olarak pazar günü 30 ilde, dün 17 ilde, bugün de birçok ilde ve illere bağlı ilçelerde Nevruz kutlamaları yapılıyor. Bununla ilgili emniyet güçleri daha önceki talimatlar çerçevesinde gerekli önlemleri alıyorlar. Yasa dışı bir durum söz konusu olduğunda, polisimiz, emniyet güçlerimiz gerekli müdahaleyi yapıyorlar. Bazı yerlerde protestolar da oldu ama şu anda kutlamaların amacı çerçevesinde bayrama yakışır bir biçimde geçmesi için herkesin sorumluluk içerisinde davranması konusunda telkinimizi sürdürüyoruz.’’
DİYARBAKIR’DA TEDBİRLER
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak da, ‘’Bizim tarafımızdan idare yani devletimizin organları olarak, Nevruz’un iyi geçmesi için her türlü tedbiri aldık. Vatandaşlarımız ve düzenleme komitesinin de bu tedbirlere uyarak bu coşkuyu ve güzelliği bayram tadında geçirmesini diliyorum’’ dedi.
OTELLERDE NEVRUZ BEREKETİ
Öte yandan, Diyarbakır’da Nevruz kutlaması öncesinde kentteki otellerde yoğun rezervasyonlar yapılırken bazı otellerin doluluk oranı yüzde 100 seviyesine ulaştı.
Kentte yarın düzenlenecek olan Nevruz kutlaması öncesinde Türkiye’nin diğer illerinden ve Avrupa’dan çok sayıda kişinin otellerde rezervasyon yaptırdığı bildirildi.
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, “Yarın Diyarbakır’daki Nevruz meydanında, silahların bırakıldığı, yurt  dışına çıkışların belki talimatlarının, kararlarının alınacağı mesjları duymayı bekliyoruz” dedi.
DİYARBAKIR’DA NEVRUZ HAZIRLIĞI
Bu arada, Diyarbakır’da Nevruz hazırlıkları sürüyor. İş yerleri ve araçlardan yaklaşan Nevruz ile ilgili şarkılar yükselirken, vatandaşlar sükunet içerisinde kutlama yapılmasını arzuluyor. Diyarbakır’a kutlamalar için dışarıdan çok sayıda kişi geldiği için otellerde yer kalmadı. Kutlamanın yapılacağı alanda güvenlik güçlerinin yanı sıra BDP’de 5 bin kişiyi görevlendireceğini bildirdi. Kutlamaları 100’ü yabancı, 300’den fazla basın mensubu izleyecek. GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal, “Düğün coşkusuyla bir Nevruz geçireceğimizi ümit ediyoruz” dedi.

Yorumlara Git

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor

HÜDA PAR’dan CHP’ye had bildiren açıklama! Flaş ‘Kemalizm’ çıkışı…

Çarpıcı rapor ortaya çıktı! Trump suikastinde şok eden İran detayı

Pegasus resmen duyurdu! Seferler iptal edildi