AKİT MENÜ

Aktüel

Twitter'da "mavi tik" ücreti belli oldu! İşte Twitter da mavi tik nasıl alınır? Twitter mavi tik başvurusu

Twitter'ı satın alan milyarder Elon Musk, mavi tik için aylık 8 dolar ücret alınacağını duyurdu.

2022-11-01 21:37:14

Dünyanın en zengin kişisi konumundaki Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, 44 milyar dolara Twitter'ı satın alma sürecini tamamlayıp perşembe günü dizginleri ele almasının ardından, sosyal medya platformunun sorunlarıyla ilgili fazla mesai yapmıştı.

Twitter hesabından bir açıklama yapan Musk, mavi tik için ayda 8 dolar ödeneceğini söyledi. Musk söz konusu fiyatın ülkelerin satın alma güçlerine göre ayarlanacağını duyurdu.

Musk aylık 8 dolarlık ücretle yanıt, bahsetme ve aramada öncelik, daha uzun video ya da ses dosyası paylaşma imkanının da olacağını söyledi.

Musk, Twitter’ı satın alır almaz şirketin CEO’su dahil dört üst yöneticiyi gönderirken, açıklamalarıyla Twitter’da birçok değişiklik getireceğinin sinyalini vermişti.

Twitter’ın halihazırda ‘Twitter Blue’ isimli 4,99 dolar ücretli ve şu an sadece ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’da geçerli aylık abonelik sistemi var. Abonelikte, ‘yayımlanmış tweetleri düzenleme’ ve ‘reklamsız Twitter’ gibi özellikler bulunuyor.

 
 
Mavi tik, Twitter'ın Elon Musk tarafından satın alınmasıyla gündemde. Dış basında yer alan habere göre; Musk 'paralı' dönem için ilk adımı attı. Peki Mavi tik (Onay rozeti) nasıl alınır, ne işe yarar?
 
Mavi tik, hesabın orjinal olduğunun bir göstergesidir. Arama sonuçlarında hesap adının yanında yer alır. Twitter'daki mavi onay rozeti alabilmek için hesabın orijinal, tanınmışve aktif olması gerekir.

Twitter mavi tik nedir?

Twitter mavi tik, kamuoyunun ilgisini çekebilecek hesaplarda kişinin tek ve orjinal bir hesaba sahip olduğunu gösteren onay sistemidir. Bu sistemde Twitter kullanıcı adının hemen sağ kısmında mavi simgeli bir rozet yer alır. Onay rozetleri yalnızca Twitter tarafından veriliyor ve rozeti farklı yöntemlerle profiline yerleştirmek isteyenlerin hesapları tamamen askıya alınabiliyor.

Twitter da mavi tik nasıl alınır?

Twitter'da hesap doğrulatma yaparak kısa süre içinde mavi tik alabilir ve hesabınızı onaylı hale getirebilirsiniz. Twitter'da onaylanmış hesapların herkese açılmasının ardından, artık standart kullanıcılar da mavi tik alabiliyor. Elbette bunun için belirli prosedürlerin yerine getirilmesi gerekiyor. 

TWITTER'DA MAVİ TİK NASIL ALINIR?

Mavi tik için Twitter'dan başvuru yapılabiliyor.

Twitter'da mavi tik almak için de e-posta hesabı ve telefon numarası ile onaylanmış bir hesaba sahip olunmalı. Bunun yanı sıra Twitter tarafından sunulan kategorilerden birinde yer alınması gerekiyor.

Bilgileriniz temel yeterlilikleri karşılıyorsa profil kısmından 'Ayarlar ve Gizlilik' öğesini seçin. Ardından 'Hesabın' bölümünden 'Hesap bilgileri'ne gidin. Daha sonra 'Onaylama İsteği'ni seçerek başvuruda bulunulabilir.

Twitter'da mavi tik için istek gönderme

Twitter'da onaylanmış hesap alabilmek için belirli şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Twitter'ın talep ettiği maddeler şu şekilde:
Eksiksiz kişisel bilgiler
Onaylanmış e-posta adresi
Onaylanmış telefon numarası
Profil fotoğrafı
Kapak fotoğrafı
Doğum günü bilgisi
Web sitesi bilgisi
Gizlilik ayarının "herkese açık" şeklinde tanımlanması
Yukarıdaki maddeler eksiksiz şekilde tamamlandığında sıra hesabı doğrulatma talebine geliyor.

Twitter mavi tik başvurusu: Konu ile ilgili yeni açıklamaları haberimizde paylaşacağız.

Yorumlara Git

CHP ve yavrularının tek amacı! Darbe anayasasına dokundurtmayız!

Acun Ilıcalı’yı çileden çıkarttı! Bakalım cevabı ne olacak? Derbi öncesi kılıçlar çekildi…

Barbar İsrail’i her alanda boykot edelim

Lübnan’da yeni düzenleme Uçaklarda resmen yasaklandı

Dünyanın en zengini bile olsa başı dertte!