AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Her gün 1 bardak kemik suyu içerseniz ne olur? Sabah aç karnına kemik suyu içmek...

Kemik suyu son zamanların popüler besini… Kemik suyu uzun yıllardır alternatif tıpta kullanılmaktadır. Vücut sağlığı için de oldukça faydalı olan kemik suyunun içindeki ilikler kaynayan su ile birleşirse ortaya mükemmel bir lezzet çıkar. Her gün kemik suyu içmenin zararları var mıdır? Kemik suyu her gün içilir mi? Sizler için kemik suyunun faydalarını paylaşıyoruz…

2022-11-04 15:22:06

Kemiklerin içindeki tüm vitamin ve mineral su ile birleşip kaynatıldığında barındırdığı yararlı maddeleri suya bırakır. Kas sisteminde zayıflık olan kişilerin tüketmesi önerilir. Büyükbaş hayvanların kemikleri kullanılarak yapılan çorbaların daha yararlı olduğu belirtilmiştir. Kemik suyunun tüketilmesi ilerleyen zamanlarda olası kemik erimesini engeller.

Kemik Suyunun Faydaları Nelerdir?

Kemik hastalıklarının önlenmesi için gün içerisinde 1 bardak kemik suyu tüketilmelidir. Çünkü içerisinde prolin, kolajen ve glutamin bulunur ve bu maddeler zaman içerisinde vücutta azalabilir. Bu nedenle kemik suyu düzenli tüketilirse bu oran dengelenir.
Kemik suyunun içindeki mineraller kullanılan ilaç ve besinlerin sinir sistemindeki toksinlerin azalmasını sağlar.

Uykusuzluk ve yorgunluk durumlarına karşı yararlıdır.
Gelişim çağındaki çocuklar, gebe kadınlar ve kemikleri kırılan kişilerin tüketmesi gerekir.
Aminoasit içeriği zengin olduğu için cilt dokusunu korur ve leke oluşumunu engeller.
Kas yapısını güçlendirir.
Sindirim sisteminin düzenlenmesi için faydalıdır.
Bağışıklığı güçlendirir.
Darbe dayanımını arttırır.

Kemik Suyu Nasıl Hazırlanır?

Gerekli olan malzemeler

1 kg inek bacağının kemiği
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir çay kaşığı defne yaprağı
1.5 L klorsuz su
Yapılışı

Kemikleri güzelce yıkayın ve tencereye alıp kalan malzemeleri ard arda ekleyin. Düdüklü tencere kullanabilirsiniz. Normal tencere kullanırsanız ortalama 6 saat pişirme süresi olacaktır. Köpük çıktıkça suyun üzerinden alınmalıdır. İlk 3 saat köpük almaya devam edin ve daha sonra altını kısıp kaynatmaya devam edin. 6 saat sonra tüketilmeye hazır. Uzun süreli kaynatmak daha yararlıdır.

Sabah aç karnına kemik suyu içmek

Günün her saatinde aç ya da tok karnına tüketilebilen kemik suyu direkt içilerek ya da yemeklere ilave edilerek kullanılabilir. İlik suyunu hazırlarken kemiklerde kalan parçalı etlerin lezzeti ilik suyuna geçtiğinden dolayı direkt içilerek de kullanmak mümkündür.

Her gün kemik suyu içmenin zararları

Kemik suyu çok fazla tüketilmediği sürece zararı yoktur. Fakat aşırı şekilde kemik suyu içmek, kalp damarlarının sağlığını ciddi bir derecede etkiler. Erken yaşta kolesterol hastalıklarına yol açar. Bu yüzden her gün kemik suyu içmek size yarardan çok zarar verecektir.

Kemik suyu her gün içilir mi?

Kemik suyu günün her saatinde içilebilir. Eğer yaşa bağlı kemik erimesi veya eklem ağrıları yaşıyorsanız gün aşırı 1 çay bardağı tüketebilirsiniz. Kemik suyu gelişim çağındaki çocuklara da haftada 2 kez içirilebilir.

 

Yorumlara Git

Mourinho Galatasaray karşısında ilk 11'i belirledi! Herkes Oosterwolde diyor ama ondan yıldız isme özel mesaj

Çay tiryakilerine kötü haber: Ölüme yol açıyor

TOKİ'den indirim kampanyası! Bakan Kurum detayları paylaştı

İşte Halk TV’nin ve İsmail’in gerçek yüzü! İstedikleri cevabı alamayınca bakın ne yaptılar

Yapay zeka açıkladı! Dikkat çeken sonuç: Çok şaşırtıcı bir oran ortaya çıktı…