AKİT MENÜ

Teknoloji

İsmail Demir’den CENK ve TAYFUN açıklaması

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Roketsan tarafından geliştirilen "TAYFUN" ve "CENK" Füzeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

This browser does not support the video element.

 

Endonezya’da 2-5 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Indo Defence Savunma Sanayii Fuarı’nda bulunan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, SavunmaSanayiST.com’un sorularını yanıtladı. Demir, Roketsan tarafından geliştirilen TAYFUN ve CENK balistik füzeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Demir tarafından yapılan açıklamada, "CENK ve TAYFUN, aslında bizim için yeni değil, uzun zamandır gündemimizde olan konular. Bunlar, ürün haline geldikçe ortaya çıkacaklar. Bu konuda muhtelif kabiliyetler, tepki sistemleri, menziller ve faydalı yüklerle ilgili çok sayıda çalışma yapmak gerekiyor bunlar da yapılıyor. CENK de bunlardan birisi. İnşallah onu da gündeme geldiğinde hep birlikte göreceğiz" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan SavunmaSanayiST.com’un, "Yunan savunma basını, TAYFUN’un teknolojisini Türkiye yabancı ülkelerden alıyor. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusunu esprili bir şekilde yanıtlayan Başkan Demir, "O zaman çok mutlu olabilirler çünkü yurt dışından aldığımız her şeyi kısıtladıkları için onlardan endişe etmelerine gerek kalmayacak" dedi.

SavunmaSanayiST

Yorumlara Git

Formadaki unvan dikkat çekti! Hacıosmanoğlu, Başkan Erdoğan’ın huzurunda…

Trakya’da doğalgaz keşfeden Transatlantic süre uzatma aldı!

Hizbullah lideri Netanyahu’ya meydan okudu: Çok büyük karşılık vereceğiz!

Meteoroloji sarı alarm verdi! Sağanak, hortum, dolu geliyor…

Dünyanın en güvenli ve en tehlikeli ülkeleri! Türkiye'nin yeri dikkat çekti