AKİT MENÜ

Siyaset

Meral Akşener'den skandal "başörtüsü" kararı! Yazıklar olsun sana

AK Parti'nin başörtü için anayasa değişikliği teklifini referanduma götürme ve seçimle aynı gün başörtü referandumu yapmak istediği biliniyor. İYİ Parti'nin ise, AK Parti'nin başörtü konusunu referanduma götürmesini engellemek için Anayasa değişikliğine Meclis'te 'hayır' diyebileceği konuşulmaya başlandı. Söz konusu hamle, "ikiyüzlülük" olarak yorumlandı.

İYİ Parti'nin, AK Parti’nin HDP dahil tüm muhalefet partilerinin kapısını çaldığı başörtüsü düzenlemesine 'Meclis'te 'hayır' diyeceği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıkça referanduma götürme talebinde bulunduğu başörtü düzenlemesi sonrası ilginç gelişmeler oluyor.

Anayasa değişikliği teklifinin parlamentoda referandumsuz kabulü için 400 milletvekilinin “evet” oyu gerekiyor. AK Parti ve MHP’nin toplam oyu ise 334. Yani Cumhur İttifakı’nın oyu, teklifin kabulüne yetmediği gibi referandum kapısını da açmıyor. İttifak, muhalefetin oyuna gereksinim duyuyor. 

İYİ Parti’nin “referandum yolunu kapatmak” için iktidarın anayasa teklifine ret oyu vereceği dile getiriliyor. 

Başörtülü kızlara 'fa....' diyen Fatih Altaylı'ya "28 Şubat'ta çok vicdanlıydınız" demişti

Bilindiği gibi, kendisini başörtüsü mücadelesinin hamisi gibi gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, başörtülü kızlara 'fa....' diyen Fatih Altaylı'ya "28 Şubat'ta çok vicdanlıydınız" demişti.

 

Öte yandan, başörtüsü yasağı zulmünün uygulandığı 28 Şubat sürecinde İçişleri Bakanlığı görevini yürüten aynı Akşener, o dönem Mehmet Ali Birand’ın sunduğu 32.Gün programına katılmıştı.

Akşener katıldığı programda, vesayetçilerin MGK kararları ile dayattığı başörtüsü yasağını mutlaka uygulayacağını üstüne basa basa ifade etmişti.

Akşener “Şimdi bakın, İçişleri Bakanı olarak ben, benim görev alanıma düşen ki, büyük bir çoğunluğu da bize düşüyor bu işin. Milli Güvenlik Kurulu kararlarının Milli Eğitime düşen var, Diyanet'e düşen var, Adalet Bakanlığı'na düşen var. Şimdi Adalet Bakanlığı çalışıyor. Onlar da bir genelde yayınladı. Ben uygulayacağım. Milli Güvenlik Kurulu kararları uygulanacak.” demişti.

Akşener "Uygulanmazsa hükümeti bırakırmısınız?" sorusu karşısında ise bocalamış ve sanırım dedikten sonra ısrarla 'uygulanmak zorunda' demişti.

 

 

Yorumlara Git

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor

HÜDA PAR’dan CHP’ye had bildiren açıklama! Flaş ‘Kemalizm’ çıkışı…

Çarpıcı rapor ortaya çıktı! Trump suikastinde şok eden İran detayı

Pegasus resmen duyurdu! Seferler iptal edildi

Bakanlık ve 6 üniversiteye atama kararları Resmi Gazete’de!