AKİT MENÜ

Dünya

Çinliler, kurşun geçirmez araçlarla bölgeye taşınacak! Çin-Pakistan ekonomik koridoru projeleri

Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) projelerinde çalışan Çinli personel, terör saldırılarından korunmaları amacıyla kurşun geçirmez araçlarla taşınacak

2022-11-06 13:24:15

The Expresss Tribune gazetesindeki habere göre Çin ve Pakistanlı yetkililer, 11'inci CPEC Ortak İşbirliği Komitesi (JCC) toplantısı kapsamında bir araya geldi.

Toplantıda alınan kararlara göre Çin ve Pakistan, CPEC projelerinde çalışan tüm Çinli personelin terör saldırılarından korunması amacıyla kurşun geçirmez araçlarla taşınmasında mutabık kaldı.

Söz konusu karar, 2 Kasım'da Pekin'de Başbakan Şahbaz Şerif ile görüşen Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in CPEC projelerinde çalışan Çin vatandaşlarının güvenliğine dair endişelerini dile getirmesinin ardından alındı.

- ÇİNLİLER HEDEF ALINIYOR

Pakistan'ın batısındaki Belucistan eyaletinde ayrılıkçı örgüt Belucistan Kurtuluş Ordusu, bu ülkedeki Çin vatandaşlarını hedef alan terör eylemleri gerçekleştiriyor.

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi ile Pakistan'ın güneyini demir yolu, kara yolu ve enerji nakil hatlarıyla birbirine bağlamayı amaçlayan CPEC projelerinin yaklaşık 62 milyar dolara mal olacağı tahmin ediliyor.

Gram altın için Tunç Şatıroğlu beklediği yeni seviyeyi açıkladı: Altın için kritik viraj! 5 Kasım güncel altın fiyatları

E-devlet aile destek ödemeleri sorgulama ekranı! Kasım ayı aile destek parası ne zaman yatacak?

 

Yorumlara Git

Herkes Yunanistan diyor ama Türkler o Arap ülkesine kaçmaya başladı! 250 bin kişi...

Huzurevine füze isabet etti! Ölü ve çok sayıda yaralı var

Mourinho Galatasaray karşısında ilk 11'i belirledi! Herkes Oosterwolde diyor ama ondan yıldız isme özel mesaj

Çay tiryakilerine kötü haber: Ölüme yol açıyor

İki yeni 'iPhone 16' modeli geliyor! Sızan tasarımda olay detay