AKİT MENÜ

Dünya

F-15 savaş uçağı düştü: Suudi Arabistan'a ait, eğitim görevi sırasında düştü!

Suudi Arabistan'a ait bir F-15 savaş uçağı, Kral Abdulaziz Hava Üssü'ndeki eğitim alanında düştü. Kazanın nedeninin teknik arıza olduğu açıklandı. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı.

2022-11-07 10:56:14

Suudi Arabistan hava kuvvetlerine ait bir F-15 savaş uçağının rutin eğitim görevi sırasında teknik arıza nedeniyle düştüğü açıklandı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA, Savunma Bakanlığı Sözcüsü Turki el-Maliki'nin konuyla ilgili açıklamasını yayınladı.

Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri envanterine ait bir F-15 savaş uçağının dün akşam saatlerinde ülkenin doğusundaki Kral Abdulaziz Hava Üssü'ndeki eğitim alanında düştüğünü belirten Maliki, uçağın pilotu ile yardımcı pilotunun fırlatma koltuğunu kullandığını ve kazada ölen ya da yaralanan olmadığını kaydetti.

Maliki ayrıca kazanın nedenini araştırmak üzere bir soruşturma heyetinin görevlendirildiğini aktardı.

Türkiye savaş uçağı sayısı

Türkiye, F-16 savaş uçaklarını etkin kullanan ülkelerden… Envanterinde F-16 savaş uçağı bulunuyor. Türkiye'nin elinde farklı modellerde de çok sayıda uçak var. (Ağu 2022)

 

Yorumlara Git

1+0 evlerde gayrimeşru ilişkiler yaşanıyor! Bu evler yasaklansın

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!

İsrail, Müslüman âlemini eze eze yendi. Bunun lamı cimi yok! İster ne mutlu Türk ol ister ne mutlu Arap böyle giderse halimiz harap

Cihat Yaycı, Türkiye'yi uçuracak petrol ve doğalgazın yerini söyledi: Müthiş potansiyel var müthiş

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası