Gıda
Beykoz kebabı nasıl yapılır? Beykoz kebabı tarifi
Leziz bir yemek hazırlamak isteyenler 'Beykoz kebabı nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor.
Leziz ve farklı bir kebap tarifi arayanlar 'Beykoz kebabı nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor.
Beykoz kebabı tarifi
Malzemeler: 3 adet patlıcan 1 adet soğan 1 adet biber Yarım kilo kemikli et Zeytinyağı Tuz Karabiber Domates sosu
Üzeri için: 2 adet patates Kaşar peyniri Tereyağı Tuz
Beykoz kebabı nasıl yapılır?
Öncelikle patlıcanları alacalı olarak soyup, ayçiçek yağında kızartın.
Kızarttığınız patlıcanları tepsiye alın.
Bir tencereye zeytinyağı, soğan, biber, et ve dometesi alıp güzelce pişirin.
Tuz ve karabiberi ilave edin.
Patlıcanların ortalarını bıçakla kesip harçtan doldurun.
Patatesleri haşlayın.
Püre haline getirdiğiniz patatesleri patlıcanların üzerine yayın.
Patateslerin üzerine rendelediğiniz kaşarı serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yemeği pişirin.
Afiyet olsun.