AKİT MENÜ

Ekonomi

Doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? 2022 Doğalgaz yardımı başvuru şartları neler? Doğal gaz yardımı kimlere verilir? Doğalgaz yardımına kimler başvurabilir?

Doğalgaz yardımı ne zaman yatacak sorusunun cevabını vatandaşlar internette sorguladı. Doğalgaz fiyatları ve yardımı konuları merak konusu oldu. Kasım ayının ortalarına doğru iyice hissettiren soğuk havalarla birlikte vatandaşlar doğalgaz yardımı ile ilgili detayları öğrenmeye çalışıyorlar. Milyarlarca metreküplük doğalgaz haberleri gelmeye devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan doğalgaz yardımı hakkında açıklama yaptı. Çalışanların doğalgaz ve elektrik fatura borçlarının silinmesini sağlayacak düzenleme yürürlüğe girdi. Peki doğalgaz desteği nasıl alınır? Doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? Peki Çalışanlara 1000 TL fatura desteği zorunlu mu? Doğalgaz yardımına kimler başvurabilir?

2022-11-15 10:38:05

Doğalgaz yardımı ne zaman yatacak sorusunun cevabı merak konusu oldu. Türkiye'den yeni petrol ve doğalgaz hamleler sonrası doğalgaz yardımı geldi. Çalışanlara 1000 TL doğalgaz desteği zorunlu mu sorusunun cevabı arama motorlarında araştırılıyor. Kasım ayının ortalarına doğru iyice hissettiren soğuk havalarla birlikte vatandaşlar doğalgaz yardımı ile ilgili detayları öğrenmeye çalışıyorlar.

Peki doğalgaz desteği nasıl alınır? Doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? Doğalgaz desteği ödemeleri yattı mı, hangi gün yatacak? Doğalgaz yardımına kimler başvurabilir? Kış aylarının gelmesiyle birlikte soğuyan havalar vatandaşın doğalgaz desteğine yönelmesine sebep oldu. Hem ev sahibinin hem de kiracının yararlanabildiği doğalgaz destekleri ile ilgili detaylar araştırılıyor. İşte doğalgaz destek ödemleri ne zaman yatar? Doğalgaz destek ödemesine kimler başvurabilir, şartları ve diğer detaylar...

Son dönemlerde doğalgaz rezervi, petrol ve doğalgaz hakkında güzel, yeni haberler geliyor. Doğal gaz sektöründe Türkiye gücüne güç Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan doğalgaz yardımı hakkında açıklamalarda bulundu. İşte o açıklama...

DOĞALGAZ YARDIMI NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada; "Doğal gaz yardımının 2022 yılı kış dönemi ilk grup ödemesi bu hafta içinde gerçekleştirilecektir." İfadelerini kullandı.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bakan Derya Yanık, Doğalgaz yardımı başvurularının 5 Eylül tarihi itibariyle başladığını duyurdu.

Doğalgaz Tüketim Desteği'ne 'https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti' adresinden başvuru yapılabilecek.

Doğalgaz ödemelerinin nasıl yapılacağına ilişkin, ödemenin hak sahibinin PTT kartına yatırılacağını bildirdi. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler PTT'ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanacak.

DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR?

Doğalgaz yardımı hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Doğalgaz tüketim desteğinde yeni başvuru döneminde kiracıları da kapsama aldık ve hane başına destek oranını 900-2500 TL arasında olarak belirledik.'' ifadelerini kullandı.

KİRACILAR DA DESTEKTEN FAYDALANABİLİYOR

Doğal Gaz Tüketim Desteği programından daha fazla hanenin yararlanması için yeni düzenlemeler de yaptıklarını belirten Bakan Yanık, şunları diyerek:

"İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği'nde kış dönemine ilişkin başvurular başladı. Önceki dönemimiz içerisinde yer almayan kiracılarımızı da destek kapsamına aldık. Bu doğrultuda başvuru şartları uygun olan ev sahibi veya kiracı olarak ikamet eden, mesken niteliğinde hanelerde yaşayan vatandaşlarımız destekten yararlanabilecek."

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Doğalgaz tüketim desteği için geçen sene belirlenen şartlar ve nereden başvurulacağı bilgisi hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık şu açıklamalarda bulunmuştu. Bu yılda bu şartların geçerli olacağı öngörülüyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık geçen sene yaptığı yazılı açıklamada, Doğalgaz Tüketim Desteği'ne başvuruların E-Devlet üzerinden yapılacağını belirterek, "Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden bakanlığımızca sunulan Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvurularını yapabilecek" demişti.

 Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren çalışanlara 1000 TL'lik doğalgaz desteği kimleri kapsayacak? Doğalgaz ve ısınma yardımı kapsamında çalışanlara ödenecek olan yardımla ilgili detaylar merak ediliyor. Peki Çalışanlara 1000 TL fatura desteği zorunlu mu? Kimler yararlanabilir? 

Çalışanların doğalgaz ve elektrik fatura borçlarının silinmesini sağlayacak düzenleme yürürlüğe girdi

ÇALIŞANLARA 1000 TL DOĞALGAZ YARDIMI

Resmi Gazete'de yayımlanan doğalgaz ve ısınma yardımı düzenlemesinde detaylar netleşti. Özel sektör çalışanları için yapılan düzenlemeye göre hazine, asgari ücretlinin ve çalışanların maaşlarından kesilen 178,4 TL gelir vergisi ile SGK priminden kesilen 454,6 TL'den vazgeçiyor. 633 TL'lik bu rakam çalışanın maaşına eklenebilecek.

Ayrıca, işverenler, çalışanlara daha önce vergi ve SGK primi ödeyerek yaptıkları bu ödemelerin aylık tamı tamına 1.000 TL'ye kadar olan kısmı için artık vergi ve SGK primi ödemeyecek, işveren 1000 TL'yi 2023 yılı haziran ayına kadar işçinin maaşına ekleyebilecek..

ÇALIŞANLARA 1000 TL'LİK FATURA DESTEĞİ ZORUNLU MU?

Resmi Gazete'de yayımlanan çalışanlara sağlanacak olan 1000 TL'lik doğalgaz desteği ile ilgili işverenlere zorunlu tutulmadı. Ancak bunu çalışanına sağlayan işverenlere vergi muhafiyeti gibi birtakım kolaylıklar sağlanacak. Böylece işverenlerin yardımlarına devlet vergisel bir destek sağlamış oldu.

KİMLER YARARLANABİLECEK?

Kapsamın içerisine dahil edilecek çalışanlar tamamen işverinin insiyatifine bırakılmış durumda. O sebeple çalışanlara 1000 TL doğalgaz desteği almak isteyenler için herhangi bir şart bulunmamakta.

Doğal gaz nedir?

Doğalgaz; %95 metan, az miktarda da etan, propan atom, bütan ve karbondioksitten oluşan renksiz, kokusuz ve havadan hafif bir gazdır.

Doğalgaz NERELERDE kullanılır?

Sanayide; Fırınlarda üretim, ısıtma amaçlı kullanılır. Demir-çelik, çimento, kimya sanayisinde, cam ve kiremit imalatında gereklidir. Elektrik ihtiyacının önemli bir kısmı doğalgazla çalışan santrallerde üretilir.

Doğalgaz yer altında nasıl oluşur?

petrol rezervine sahip her bölge için doğal gaz enerji kaynağının söz konusu olduğu belirtilebilir. - Hem kara hem de deniz canlıları(bitki ve hayvan) milyonlarca yıl fosil hale gelerek belirli halde kalıntılar halinde bulunur. Bu kalıntılarda biriken mineral yağ ise doğal gaza dönüşmektedir.

Doğal gaz nasıl oluşur?

Doğal gaz yer kabuğunun içindeki fosil kaynaklı bir çeşit yanıcı gaz karışımıdır. Bir petrol türevidir. Yakıt olarak önem sıralamasında ham petrolden sonra ikinci sırayı alır. Doğal gazın büyük bölümü (%70-90'ı), Metan gazı (CH4) adı verilen hidrokarbon bileşiğinden oluşur.

Doğal gaz fiyatı

Doğalgaz Birim Fiyatı Nasıl Hesaplanır? Doğalgaz birim fiyatı doğalgaz sayacı üzerinden ele alınır ve hesaplanır. Kullanıcı doğalgaz üzerindeki endeks ile beraber ayrıca bir ay önceki endeksi ele alır. Böylece doğalgaz eşliğinde o ay kullanılan hacim ile birlikte geçen aydaki doğal gaz hacmi çıkarılır.

Doğal gaz çeşitleri

Doğal gaz konvansiyoneldir ve konvansiyonel olmayan doğal gaz türleri arasında kaya gazı, kum gazı ve kömür gazı bulunur. Doğal gazı oluşturan hidrokarbon bileşikleri, yeraltındaki petrolün de bileşenleridir.
Görünüm: Renksiz gaz
Yoğunluk ve faz: 0.717 kg/m³, gaz g/cm³
İlgili alkanlar: Etan; Propan
Ergime noktası: −182.5 °C (90.6 K)'de

Türkiye'nin doğalgaz rezervi 

FATİH SONDAJ GEMİSİ, 20 TEMMUZ 2020'DE BAŞLADIĞI TUNA 1 KUYUSU SONDAJINDA 320 MİLYAR METREKÜP DOĞAL GAZ REZERVİ KEŞFETTİ.

Türkiye, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih sondaj gemisi Tuna-1 olarak bilinen Sakarya Gaz Sahası'nda 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi buldu.

(↓) Türkiye'nin doğal gaz rezervi ve ilgili haberleri için tıklayınız (↓)

Yorumlara Git

20 Eylül 1238: Mahmûd B. Ahmed Nâsîrî'nin vefatı (Alim)

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de