AKİT MENÜ

Ekonomi

Ucuz elektrik hamlesi

Elektrik dağıtım şebekelerinin özelleştirilmesiyle önemli bir kazanç sağlandığına vurgu yapan Maliye Bakanı Şimşek, gelecek 1 yıla kadar elektrik üretiminin de tamamen özelleştirileceğini, artık istenilen kurumdan ucuz elektrik alınabileceğini belirtti.

2014-05-03 21:47:42

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, elektrik dağıtım şebekelerinin özelleştirilmesiyle önemli bir kazanç sağlandığını belirterek, “1 yıla kadar elektrik üretiminin tamamını özelleştirmek istiyoruz” dedi.

Şimşek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yüksek Koordinasyon Kurulu & Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu Müşterek Toplantısında yaptığı konuşmada mali reformlar konusundaki çalışmalarını anlattı. Bakan Şimşek, siyasi istikrarın tehlikede olmadığı anlaşılınca piyasaların rahatladığını dile getirdi. Türkiye’nin son dönemde her açıdan gelirini en hızlı artıran ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Şimşek, ülkenin gelişmiş ülkelerle farkı kapattığını söyledi.

Birçok alanda eksikliklerinin de bulunduğunu belirten Şimşek, “Türkiye’de bir iyileşme olmuştur ki küresel sermayeli şirket sayısı 3 bin 200’den 38 binlere yükselmiş. Ben inanıyorum ki bu 150 binleri de bulacak” diye konuştu.

ELEKTRİK ÜRETİMİ TAMAMEN ÖZELLEŞECEK

Türkiye’nin önünün açık olduğunu kaydeden Şimşek, “Birçok alanda yeni bir endüstriyel devrimden geçiyoruz. Enerjide bir devrim yaşanacak. Şu anda en büyük darboğazımız enerji. 2017-18 yılında güneş enerjisinden elde edeceğimiz enerjinin maliyeti kömürün çok altında olacak. Panellerin verimi artıyor, kendisi ucuzluyor. Bir iki yıla kalmaz bu teknoloji çok yaygınlaşacak, sanayicimiz de enerji maliyetleri konusunda rahat bir nefes alacak” değerlendirmesinde bulundu.

Elektrik dağıtım şebekelerinin özelleştirilmesiyle önemli bir kazanç sağlandığını anlatan Şimşek, “Eskiden yüzde 85 ödememe prensipken, şimdi yüzde 90 ödeme prensibine dönüştü. 1 yıla kadar elektrik üretiminin tamamını özelleştirmek istiyoruz. İstediğiniz kişiden ucuza elektrik alın. Çünkü enerji rekabet gücünü belirleyen en önemli faktör” diye konuştu. Şimşek, Körfez Bölgesinde Türkiye’ye olan ilginin de sürdüğünü kaydederek, ülkeye fon akışının devam edeceğini belirtti.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı