AKİT MENÜ

Gündem

Tüm örgütleri saydı, "PKK/PYD-YPG" diyemedi!

Sözcü gazetesine konuşan eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, sınır ötesinde örgütlerin yuvalandığını belirterek, "DAEŞ, El Nusra, El Kaide, bunların hepsi tamamen yabancı servislerin kullanımında olan örgütler." dedi ama tüm örgütleri saymasına karşın, "PKK/PYD-YPG" diyemedi.

2022-11-21 22:24:06

 Yeniakit.com.tr 

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Taksim İstiklal'de gerçekleşen hain terör saldırısını değerlendirdi. Tantan, saldırının faili PKK/PYD-YPG dışında tüm örgütleri saydı.

Tantan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Esad ile görüşebiliriz" sözlerine dikkat çekerek, "Türkiye'nin Esad'la anlaşabiliriz açıklamalarıyla paniğe kapıldılar. Türkiye'nin Esad'la anlaşmasını istemeyenler belli." dedi.

Tantan Esad ile olası bir anlaşma sonucuna ilişkin, "Türkiye Esad'la anlaştığı takdirde hem Suriye'nin, hem Lübnan'ın, hem de Irak'ın parçalanmasını engelleyecek ve böylece büyük oyun sekteye uğrayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Bir tek PKK'yı saymadı!

Sadettin Tantan, sınır ötesinde yuvalanan örgütlere değindiği açıklamasında bir tek PKK ve uzantılarını saymadı: DAEŞ, El Nusra, El Kaide, bunların hepsi tamamen yabancı servislerin kullanımında olan örgütler. Oraya dünyanın her tarafından savaşmaya gelen yüzlerce, binlerce militan güç paniğe kapıldı ve “Biz ne olacağız, nereye gideceğiz” korkusuna düştüler.

Yorumlara Git

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!

İsrail, Müslüman âlemini eze eze yendi. Bunun lamı cimi yok! İster ne mutlu Türk ol ister ne mutlu Arap böyle giderse halimiz harap

Cihat Yaycı, Türkiye'yi uçuracak petrol ve doğalgazın yerini söyledi: Müthiş potansiyel var müthiş

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası

Adıyaman'daki deprem konutlarında Türk bayrağını yere attılar: Evlerini geri alın, yazıklar olsun