AKİT MENÜ

Dünya

Taciz, dayak, cinayet UNICEF raporlarında! Fransa çocuklara kâbusu yaşatıyor

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Fransa'da yoksulluk ve istismardan ölüme değin çocukların haklarının garanti altına alınmasına ilişkin hükümete uyarıda bulunarak, çocuk haklarının korunmasının 5 yıllık dönemin öncelikleri arasında yer alması çağrısı yaptı.

UNICEF Fransa, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla çocuk haklarına ilişkin rapor hazırladı.

Çocuk Hakları Komitesine 15 Aralık'ta sunulacak raporun UNICEF Fransa Başkanı Adeline Hazan tarafından yapılan ön değerlendirmesinde, Fransa'da çocuklara kâbus yaşatıldığı ortaya çıktı.

Raporda, ülkedeki en savunmasız çocukların, yoksullukla mücadele eden, engelli, tecavüz mağduru, kurumlara emanet edilmiş, alıkonulmuş veya göçmen durumdakiler olduğu ve en temel haklarını güvence altına alma mücadelesi verdikleri belirtilerek, Fransa'da her 5 çocuktan en az birinin yoksulluk sınırının altında yaşadığı vurgulandı. Eylül 2022'de yapılan araştırmaya göre ülkede 42 bin 756 çocuğun evsiz olduğu bilgisinin paylaşıldığı raporda, bu çocukların 41 bin 98'inin büyük çoğunluğunun otellere yerleştirildiği ancak bu tür konaklamaların aile yaşamı ve kendileri için uygun olmadığının altı çizildi.

Raporda, Fransa'da her yıl 160 bin çocuğun tecavüze maruz kaldığı belirtilerek, her 5 günde bir çocuğun ebeveynlerinden biri tarafından öldürüldüğü, 10 çocuktan birinin psikolojik şiddete uğradığı ifade edildi. Ayrıca Fransızların yüzde 22'sinin çocukluklarında cinsel ve fiziki şiddete maruz kaldığı belirtildi.

Yorumlara Git

20 Eylül 1238: Mahmûd B. Ahmed Nâsîrî'nin vefatı (Alim)

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de