AKİT MENÜ

Gündem

Salihoğlu: Herkese eşit mesafedeyiz

Hakim ve savcılar İstanbul’da buluştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, “Biz, bu ülkenin temeli olan adalet duygusunu gerçekleştiren kişileriz. Herkese eşit mesafedeyiz. Herkese eşit derecedeyiz. Zaten bu olmazsa adalet olmaz. Bu konuda, HSYK üyelerine de bizi temsili açısından büyük görevler düşüyor” dedi.

2014-05-04 12:29:53

İSTANBUL - Yaklaşık 600 hakim ve savcı, İstanbul’da tertiplenen Yargıda Birlik Platformu’nun toplantısında bir araya geldi.

Sancaktepe’deki Bervaze Ortadağ Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda, platformu temsilen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Sekreteri Bilgin Başaran, Genel Sekreter Yardımcısı Musa Kanıcı, HSYK Başmüfettişi Mehmet Yılmaz, Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilleri Ramazan Kaya ve Harun Kodalak, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Basri Bağcı, Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömür Topaç ve Ankara’da görev yapan hakimler Gülsüm Mısır ile Hayri Keskin yer aldı.

SALİHOĞLU’NUN AÇIKLAMASI

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklama yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, ağustos, eylül ve ekim aylarında yapılacak HSYK seçimlerine doğal olarak bütün arkadaşların ilgi duyduğunu belirterek, “Bu seçimde kimleri seçeceğiz, kimleri kurula göndereceğiz diye düşünceler var. Bu düşünceleri çeşitli platformlarda seslendirmek istiyorlar. Bu amaçla kurulan Yargıda Birlik Platformu’nda arkadaşlarımız olduğu, çok uzun süredir de tanıdığımız için katıldık” diye konuştu.

Salihoğlu, çıtayı yükseltmek için ellerinden gelen her şeyi yapmak zorunda olduklarını dile getirerek, şunları söyledi:

“Şunu altını çizerek belirteyim. Biz, bu ülkenin temeli olan adalet duygusunu gerçekleştiren kişileriz. Herkese eşit mesafedeyiz. Herkese eşit derecedeyiz. Zaten bu olmazsa adalet olmaz. Bu herkese eşit olmayı gerçekleştirmenin en önemli yanı çok çalışmak. Bu konuda HSYK üyelerine de bizi temsili açısından büyük görevler düşüyor. İnşallah önümüzdeki toplantılarda daha iyi ortaya çıkacak. Adayların, herkes tarafından benimsenen, sevilen, gönlünü açan kişilerden olmasını diliyoruz. Ortaya çıkacak yetenekli ve çalışkan arkadaşları destekleyeceğiz. Herhangi bir belirlememiz olmadı. Tahmin ediyorum herkesin ortak düşündüğü arkadaşlarımız, bizi temsilen HSYK’ya gidecek. Bence bugünkü buluşma gerçekten güzel oldu. Bütün arkadaşlarımız hemen hemen buradaydı. Hem birbirimizi gördü,k hem merhabalaştık. Düşünceler söylendi. Gayet güzel bir forum oldu.”

Yorumlara Git

Lübnan hükümeti Beyrut’taki acı bilançoyu açıkladı!

Hakan Fidan'ı protesto etmişti! Hükümet o ismin bakanlığını düşürdü

Haddini aşarsan böyle ağlarsın!

ABD'ye alçak mektup: Türkiye'nin F-35 talebini reddedin, savaş uçaklarını vermeyin

Baykar'dan Ukrayna ile ilgili skandal iddialara cevap: Bu tarz anlaşmaların parçası olmadık