AKİT MENÜ

Ekonomi

Benzine zam, motorine indirim! Son dakika: 24 Kasım 2022 güncel akaryakıt fiyatları! Benzin ve motorin, LPG kaç TL?

Akaryakıt fiyatları yeniden değişiyor. Brent ve döviz kurlarındaki değişimle beraber benzin fiyatları ile motorin fiyatları değişkenlik gösteriyor. Peki, benzine yeni indirim var mı? Benzinin litre fiyatı ne kadar? Benzin fiyatı 24 Kasım saat geceden itibaren 55 kuruş zam görürken motorin fiyatı ise 95 kuruş indirim yapıldı. 24 saat aradan sonra benzinin litre fiyatı için yeni indirim beklentisi oluştu. Piyasalardaki akaryakıt sektörü kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzin fiyatları için 47 veya 60 kuruş dolaylarında indirim olması bekleniyordu. Son dakika haberine göre; Motorin fiyatlarında 95 kuruşluk indirim uygulanırken benzin grubunda ise 55 kuruşluk zam gece yarısından itibaren uygulanacak. İşte akaryakıtta güncel fiyatların son durum...

2022-11-24 19:03:04

Akaryakıt fiyatları son dakika: Akaryakıt fiyatlarında dalgalanmalar yaşanmaya devam ediyor. Peki benzine indirim mi geliyor? Benzin ve motorine zam ya da indirim haberi var mı? merak konusu oldu. Uluslararası piyasalarda brent petrol fiyatında yaşanan değişimler yurtiçi akaryakıt fiyatlarına yansıyor. Son günlerde akaryakıt fiyatları hızla değişiyor. Son haftada benzine 3 kez indirim gelirken, bugün araç sahipleri zamla karşılaştı. Sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre, bu geceden itibaren motorine 95 kuruş indirim gelirken, benzine 55 kuruş zam gelecek. 24 Kasım güncel akaryakıt fiyatları…

Geçtiğimiz hafta benzine ardı ardına indirimler geldi. İndirim ve zammın ardından son gelişme belli oldu. Son olarak benzinde 1 lira 16 kuruş gerileme oldu. Daha önce ise 17 Kasım Perşembe günü 77 kuruş ve 19 Kasım Cumartesi günü 75 kuruş indirim uygulandı. Alınan bir habere göre benzine bu geceden itibaren zam gelecek haberleri geldi. Akaryakıt fiyatları için bu geceye dikkat! Fiyat değişiklikleri pompaya yansırken, illere ve şubelere göre farklılıklar oluşacak. 

BENZİNE KAÇ LİRA ZAM GELDİ?

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI LİSTESİ 24 KASIM 2022 

Benzin, motorin, LPG litre fiyatları güncel

İSTANBUL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 20.63 TL

İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 23.90 TL

İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 10,46 TL

İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 20.62 TL

İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 23.88 TL

İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 10,82 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

Ankara'da benzin litre fiyatı 20.79 TL

Ankara'da motorin litre fiyatı 24,03 TL

Ankara'da LPG litre fiyatı 10.78 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

İzmir'de benzin litre fiyatı 20.79 TL

İzmir'de motorin litre fiyatı 24,07 TL

İzmir'de LPG litre fiyatı 10,49 TL

Şu anda akaryakıt fiyatları kaç lira?

Akaryakıt Fiyatları

Şehir -V/Max ---Kurşunsuz 95 ---V/Max Diesel
ATASEHIR ---21.2 TL/LT ---24.86 TL/LT
AVCILAR ---21.19 TL/LT ---24.84 TL/LT
BAGCILAR---21.19 TL/LT--- 24.84 TL/LT
BAHCELIEVLER--- 21.19 TL/LT--- 24.84 TL/LT

Benzin ve motorin fiyatları, illere, ilçelere ve bayilere göre farklılık gösterebilir.

1 litre mazot kaç km yol gider?

Aynı model, aynı motor hacimdeki araçlarda yapılan tespitlere göre; -1 litre benzinle ortalama 14.7 km yol kat edilirken, - 1 litre otogaz-LPG ile 11.36 km yol kat edilmektedir. -1 litre mazot yani motorinle ise yaklaşık 22.22 km yol kat edilmektedir.

Dolar kuruna ilişkin tahminler gündemden düşmüyor. Ekonomistlerde akaryakıt fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalar art arda geliyor. En son İslam Memiş'ten akaryakıt, dolar ve altın yorumu gelmişti.

DOLAR VE AKARYAKIT YORUMU

Akaryakıt fiyatlar ile ilgili tarih verdi!

İslam Memiş dolar kuruna ilişkin de yorumlarını aktarırken akaryakıt fiyatlarına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Ekran fiyatlarında 18.62 olan dolar kuru 18.69-18.73 aralığında. Euro dolara kıyasla daha primli bu hafta. Dolar kuru güçlü durunca, pariteler de destek verince, euro sterlin güçlenmesi de kaçınılmaz oldu” ifadelerini kullandı. Sözlerinin devamında “19.31-19.39 aralığında bir euro var. Brent petrolün varil fiyatında düşüş var. Geniş bant aralığında dalgalanıyor. Bu kadar sert düşüşler olunca pompa fiyatlarına indirim olarak yansıyacaktır.”

“YÜKSELİŞ BAŞLADI DİYEMİYORUZ”

Altın fiyatlarında hareketli bir hafta geride kalırken yatırımcılar bir sonraki seviyelerin ne olacağına ilişkin uzman yorumlarını araştırmaya başladı. Konuya ilişkin Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş merak edilen altın tahminine ilişkin detayları Youtube kanalında anlattı. TGRT Haber’in aktardığı haberde İslam Memiş, “Teknik olarak takip ettiğimiz seviye 1730-1780 dolar aralığı” ifadesini kullanan Para Piyasaları Uzmanı “1730 aşağı kırılmadıkça problem yok, 1780 de yukarı yönlü kırılmadıkça yükseliş başladı diyemiyoruz. 1780'i direnç takip edip yeni zirveleri konuşuyor olacağız” ifadelerini kullandı.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…