AKİT MENÜ

Ekonomi

Altın ne kadar, kaç TL? CANLI altın fiyatları! Bugün anlık altın fiyatları: Gram altın, çeyrek, ata, cumhuriyet altını, ons fiyatı, ne kadar oldu, kaç TL? 26 Kasım

26 KASIM altın haberi: FED faiz kararı sonrası sarsılan altın fiyatları bugün ne kadar sorusu ekonomi ilgilileri tarafından yanıt aramaya başladı. Altın yatırımcısı altın fiyatları düşecek mi merak ediyor. Altın bozdurulur mu? ons altın fiyatı 1755 dolardan işlem görürken yurt içinde gram altın fiyatı 1.050 lira. Altın bozdurulur mu? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarının geleceğine dair önemli tahminlerde bulundu. Altın piyasası konusunda tahminleri ile dikkat çeken finans analisti İslam Memiş, DAS'ların gram altına alternatif olacağını söyledi. Peki, 26 Kasım Cumartesi günü bugün 22 ayar bilezik, cumhuriyet altını, tam altın, çeyrek altın ve gram altın fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? İşte, 26 Kasım altın fiyatlarında son durum ve canlı altın grafik...

2022-11-26 18:06:25

Altın fiyatları yakından takip ediliyor. Ekonomistler altın ve dolar üzerine ilginç tahminlerde bulunuyor. Piyasa uzmanlarının öngörüleri gerçekleşti mi mi merak ediliyor. En çok tercih edilen yatırım aracı olan altında son durum nedir? Altın bozdurulur mu konusunda cevap arayışı ve merak içerisinde olan vatandaşlar bir yandan da altın yükselecek mi diye soruyor. Hafta başında düşüşe geçen altın fiyatları hafta kapanışı gelmeden yükselmişti. 26 Kasım 2022 altın fiyatları hafta sonu altın piyasasında güncel verileri gösterdi. Haftanın son işlem gününde ise gram altın fiyatı 1.050 lira ile kapandı. İşte 26 Kasım 2022 Kapalıçarşı canlı altın fiyatları ile altın alış - satış rakamları... canlı: 26 Kasım gram, çeyrek, ons altın, ata, cumhuriyet altını, 14, 18, 22 ayar altın bilezik fiyatları...

İslam Memiş gümüş yorumları son dakika: Sosyal medya, YouTube hesapları ve diğer haber kanalları üzerinden yatırımcılara sürekli altın için üstüne basa basa uyarılarda bulunuyor. İşte açıklamalarında satır başlıkları;

ALTIN FİYATLARI DÜŞTÜ MÜ, YÜKSELDİ Mİ?

Altının gram fiyatındaki anlık değişimi merak eden vatandaşlar, bugün altın fiyatları ne kadar oldu sorusuna yanıt aramayı sürdürüyor. Düşük seyrin ardından yükseliş sürüyor. Altınları bozdurup ev almak mantıklı mı? Altın yatırımcısının uzun vadede kazanacağını söyleyen Altın uzmanı ve ekonomist İslam Memiş ve diğer ekonomistler uyarılarda bulunuyor.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Darphane'nin yeni altın sertifikası uygulaması sonrasında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İslam Memiş son açıklamasında 'gram altın' alternatifini açıkladı: Vergisi yok, ayağınıza kadar gelecek dedi. Son dönemde altın ve dolar yatırımcısına kritik uyarılarda bulunan İslam Memiş, bu kez yeni yıla girilmesi ile vergi ve ürünlere gelecek zamlara karşıda uyarılarda bulundu. Memiş, bankalardan alınan gram altındaki makas aralığı sorununa dikkat çekerek, "Darphane Altın Sertifikaları'nda makas aralığı yok" ifadelerini kullandı.

İslam Memiş, gümüş yorumları son dakika

"Altın alım satımında makas aralığına alternatif geldi!" başlıklı videosunda şu değerlendirmelerde bulundu: Dolar TL piyasada 18.68-70 lira aralığında. Buradaki baskılanma, stabil durum korunuyor.Altının onsunda asıl hedef seviyemiz 1815 dolar seviyesi. Elinde dolar olan da bu süreci yakından takip etmeli. Gram altın 1053-1056 lira aralığında piyasada. Ekranlardaki 1047'ye çok kanmamak gerekiyor. 5 liralık makas aralığı var. Bozdurmak isteyen bilmeli. 

İslam Memiş vergisi yok dedi, altının alternatifini açıkladı: Üstelik ayağınıza kadar geliyor

Yatırım için avantajlı mı? Altın piyasası konusunda tahminleri ile dikkat çeken finans analisti İslam Memiş, DAS'ların gram altına alternatif olacağını söyledi. Memi, “Hem kar üzerinden bir vergilendirmesi yok hem de kapınıza kadar getirilecek” dedi.

GRAM ALTINA ALTERNATİF

Tgrt'ye göre; Darphane Altın Sertifikaları'nı da değerlendiren Memiş’in şöyle konuştu: “Darphane'nin yeni adımları gelmeye devam ediyor. Darphane sadece madeni para basmıyor. Sikke altınlar da basıyor, cumhuriyet, çeyrek altını, reşat altını... Yakın tarihte farklı sikkeler basarak kaldığı yerden yoluna devam edecek."

“FİZİKİ ALTIN OLARAK ALINABİLECEK”
"Modern teknolojiler kullanacak. Cebimizdeki kimlikler, ehliyetler, pasaportlar, pullar, bunları da Darphane basıyor. Bugünkü tanıtımı Darphane altın sertifikalarına ayıracağım. Bu nedir diye soruyor insanlar, kafa karışıklığı var. Sertifikalar bildiğin sertifika. Bu sertifikalardan 500 milyon adet piyasaya sürüldü.

"Tam 5 ton altınla artık Borsa İstanbul pay işlemlerinden işlem görülebilecek. Yatırımcılar Borsa İstanbul pay işlemlerine girebilecek sanal ortamda altınları biriktirip en erken 4 ay sonra fiziki olarak almak istiyorsa sertifika ile birlikte Ziraat Katılım'dan alabilecek."

“VERGİLENDİRMESİ YOK”

"Bir gramdan başlar 1 kilograma kadar altın gider. 24 ayar altınları biriktirmiş ve almış oluyorsunuz. Kuyumcudaki paket gram altınlardan bahsediyorum. Bunlar birikiyor karınız oluyor. Gram altın yükseliyor, kar üzerinde devletin bir vergilendirmesi yok. Fiziki olarak gidip teslim alamıyorsunuz, bu kez ayağa hizmet çağırıyorsunuz. Bana getirebilir misiniz diyorsun, nakliye masrafını verip hizmet size sunulacak."

“ALIM SATIM FARKI AZ”

"500 milyon adet olarak basılan sertifikalar sınırsız şekilde yoluna devam ediyor. Amaç, fiziki altın biriktirmesin vatandaşlar, bunlar ekonomiye katkısı olmayan emtialar olmasın hedefleniyor. Bu uygulama, yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması için yapılan bir uygulama."

"Borsa İstanbul'un işbirliği ile Darphane bu işi yapıyor. Sizin birikimleriniz var bankadan gram altın alacaksınız. Bu kez almıyorsunuz, Borsa İstanbul'dan alıyorsunuz. Nasıl bir avantaj var. Bugüne kadar bankaların alım satım makas aralığında uçurumlar var."

"Siz bankacılık uygulamasına girince gram altın almaya çalışınca alım satım farkını görebilirsiniz. Bundan rahatsız yatırımcılar. Bu makas aralığından kurtulabilirsiniz.Darphane'nin altın sertifikası ile kurtulabilirsiniz. Alım satım makas aralığı yüzde 5. Bankalar gibi değil. Tek bir katılım bankası aracılığı ile yapılıyor ama önümüzdeki hafta diğer bankalar ve hatta kuyumcular da bu işe dahil olabilir."

"Gidiyorsunuz her ay bankadan gram altın alacağınıza bu altın sertifikası ile Borsa İstanbul pay işlemlerinde sanal olarak altın biriktirebiliyorsunuz. En büyük avantajı birincisi devlet güvencesinde ikincisi de makas aralığı veya kuru daha uygun. Her ay gram altın alan yatırımcılar için bana göre avantajdır."

İşte, 26 Kasım 2022 Cumartesi altın fiyatları canlı takip ekranı ile son durum...

ANLIK ,GÜNCEL ALTIN FİYATLARI NE KADAR- 26 KASIM 2022

GRAM ALTIN FİYATI

ALIŞ: 1.050,92

SATIŞ: 1.051,55

ÇEYREK ALTIN FİYATI

ALIŞ: 1.699,00

SATIŞ: 1.736,00

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

ALIŞ: 6.982,00

SATIŞ: 7.087,00

YARIM ALTIN FİYATI

ALIŞ: 3.420,00

SATIŞ: 3.472,00

TAM ALTIN FİYATI

ALIŞ: 7.030,00

SATIŞ: 7.102,00

ATA ALTIN

ALIŞ: 7.041,00

SATIŞ: 7.117,00

22 AYAR BİLEZİK

ALIŞ: 960,92

SATIŞ: 1.023,38

GÜMÜŞTE ALIM FIRSATI BAŞLADI

Gümüşteki düşüşlerin alım fırsatı olduğunu vurgulayan Memiş şöyle konuştu: “Gümüş onsu 21 dolar üzerinde tutunmayı sürdürüyor. 24 dolar ana hedef. Düşüşler de alım fırsatı. Gümüş gramı fiziki tarafta 13 lira seviyesinde. Gümüş ons ve gram fiyatında görünüm pozitif, yukarı yönlü hareketlerin seri şekilde olma ihtimalini güçlü görüyorum.”

SERBEST PİYASA GÜMÜŞ

Bugün anlık serbest piyasa GÜMÜŞ ONS 21,7453

Yorumlara Git

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…

Bayraktar TB2 o ülkeye yardımına koştu!

Yaralı taşıyan ambulansa yol vermeyen kamyon sürücüsüne şaka gibi ceza! Çileden çıkmamak elde değil