AKİT MENÜ

Gıda

Evde topik yapımı: Meşhur ermeni mutfağından orjinal topik tarifi ve püf noktaları nelerdir? Vejeteryan köftesi

Topik Nedir? Topik Nasıl Yapılır? Türkiye'de farklı lezzet arayanlar dünya mutfağından olan yemekleri fazlasıyla merak ediyor. Peki topik nedir, nasıl yapılır? .Ermeni mutfağının klasiklerinden birisi olan topik farklı ve yapımı kolay olan bir meze türü topik, vejeteryan köftesi olarak da nitelendirilebiliyor. İşte Topik yemeği tarifi...

2022-11-27 17:53:38

Topik Nedir?

Topik, nohut, tahin ve soğanın baskın olduğu Ermeni mutfağının en bilinen mezelerinden biridir. (Topik ya da diğer söylenişiyle topig)

Ojinal topik tarifi ve püf noktaları nelerdir?

Malzemeler

1 su bardağı haşlanmış nohut

2 adet patates

1 su bardağı tahin

5 kuru soğan piyazlık doğranacak

1 çorba kaşığı kuş üzümü

1 buçuk çorba kaşığı dolmalık fıstık

2 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı yenibahar

Ayçiçek ve zeytinyağı

Evde topik yapılışı

Soğanları doğradıktan sonra, yağ döktüğünüz tavaya soğanları ekleyin. Üzerine tuz ve şekeri ilave edin ve rengi karamalize olana kadar kavurun. Fıstık ve kuş üzümünü önceden suda bekletin. Ardından içerisine kuş üzümü ve dolmalık fıstığı da ekleyin. Pişen soğanlara yarım su bardağı tahin ekleyin ve tavayı ocaktan alın. Haşlanmış nohutların kabuklarını soyup, patatesleri ilave edin. Sonrasında blender’dan geçirip, püre yapın. Üzerine kalan yarım bardak tahini ve tuzu da ilave edin ve kıvamlı bir harç haline getirin. Hazırladığınız harcı 5-6 parçaya ayırıp, streç filmi iki kat yaparak tezgaha serin ve açın içine soğanlı harçtan koyup streç film yardımıyla bütünleştirerek top şeklini verin. Topiklerin üzerine limon suyu ve tarçın ekleyerek servis edin. (Topik Tarifi refika, topik tarifi arda'nın mutfağı)

Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı imzaladı! Bu fakülteler kapatıldı

Emeklilerin banka hesapları inceleniyor mu? Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi

Ne siber saldırısı? Resmen sivillere yönelik bir vahşet!

1+0 evlerde gayrimeşru ilişkiler yaşanıyor! Bu evler yasaklansın

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!