AKİT MENÜ

Gündem

"Anlayın artık, şeriattan başka çare kalmadı!"

"Küçücük bir çocuğa cinsel tacizde bulunup boğazını iple sıkarak boğabilen biri gerçekten insan olabilir mi?" diye soran gazetemiz yazarı Faruk Köse, çocuğun üzerine benzin döküp canlı canlı yakan birinin insan muamelesini hak etmediğini belirterek, "artık anlayın; sistem tıkandı. Şeriat’tan başka çare kalmadı!..." ifadelerini kullandı.

2014-05-04 11:51:45

İŞTE FARUK KÖSE'NİN BUGÜNKÜ YAZISI:

Bir “insan” nasıl olur da “küçücük bir çocuk”u öldürebilir? O küçücük “beden”e defalarca bıçak saplaya(bile)n, o küçücük “boğaz”ı sıka(bile)n biri, gerçekten “insan” olabilir mi? Böyle birinin canlı türü olarak “insangiller”den olması, “insan niteliği”ni kazanmış olması anlamına gel(ebil)ir mi? Küçücük bir çocuğa “cinsel taciz”de bulunup boğazını iple sıkarak boğabilen biri gerçekten “insan” olabilir mi? Küçücük bir çocuğun üzerine benzin döküp canlı canlı yakan biri, “insan muamelesi”ni hakedebilir mi?

Bunları yapan nasıl yapıyor, anlamıyorum. Yazmak bile bu kadar zorken... O kadar vahşi bir durum ki, Başbakan bile dayanamayıp “idam” deyiverdi; bunca “çocuk cinayeti” karşısında, “bu olaylar idamlık olaylar” deme lüzumunu hissetti. Sağlık Bakanı daha da ileri giderek “idam gelebilir” dedi.

(...)

Gerek “çocuk cinayetleri”, gerekse diğer bütün suçları önlemenin gerçek ve etkili yolu Şeriat’tan başkası olamaz. Özellikle de kişilerin haklarıyla ilgili hususlarda, tam olarak İslam Şeriatı’nın uygulanmasına bir an önce geçilmelidir. Çocuğu cinayete kurban giden bir anne-baba, çocuğunun katili hakkında verilecek hükümde son sözü söylemelidir. “Kısas”a (idama) veya “diyet”e(başka bir cezaya) razı olma hakkı onundur. Bu hususta Devlet gücü “karar verici” değil, “kararı uygulayıcı” olarak işlev görmeli, kesin kararı “kan sahibi” vermelidir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlara Git

Lübnan hükümeti Beyrut’taki acı bilançoyu açıkladı!

Hakan Fidan'ı protesto etmişti! Hükümet o ismin bakanlığını düşürdü

Haddini aşarsan böyle ağlarsın!

ABD'ye alçak mektup: Türkiye'nin F-35 talebini reddedin, savaş uçaklarını vermeyin

Baykar'dan Ukrayna ile ilgili skandal iddialara cevap: Bu tarz anlaşmaların parçası olmadık