AKİT MENÜ

Gıda

Kraliyet yemekler: Kral ve kraliçelerin en sevdiği yemekleri neler? Kraliyet yemek kuralları

Kraliyet yemekler neler bugün merak konusu oldu. Kral ve kraliçelerin en sevdiği yemekleri neler? Kraliyet yemek kuralları internette sorgulandı.Peki kraliçeler her zaman böyle yemekler mi yer? Kraliyet ailesinin sırları belgesellere konu olur. İngiltere Kraliçesi Elizabeth, Çin İmparatoru Qianlong, II. Mahmud, Fatih Sultan Mehmet ve daha niceleri... Çeşit çeşit yemeklerle donatılmış mükellef sofralar için Türkçede krallara ya da kraliçelere layık denir. Bugün en çok merak edilen kraliyet yemeklerini sizler için araştırdık. İşte Kral ve Kraliçelerin en sevdiği yemekleri...

2022-11-29 22:12:14

Tarihe imza atmış kral ve kraliçelerin en sevdiği yemekler merak edildi. Kraliyet ailesinin ihtişamlı hayatının perde arkası ve hayatları daima merak konusu olmuştur. Kral ve Kraliçelerin sevdiği yemekler menüsü ne? Tarih boyunca önem kazanmış kişilerin en sevdiği, yediği yemekler listesi....

Şimdi, pek çok kişi tarafından merak edilen kraliyet ailesi yemek kuralları hakkında bilgilere göz atalım. İngiliz kraliyet ailesi yemekleri nelerdir?

Kral ve Kraliçelerin Sevdiği Yemekler

- Mahmudiye (II. Mahmud)

- Fırında Pişirilmiş Ördekli Noodle Çorbası (Çin İmparatoru Qianlong)

- Marengo Usulü Tavuk (Napolyon Bonapart)

- Charlotte (Rus Çarı I. Alexander)

- Üstü Kremalı Kızılcıklı Tart (İngiltere Kraliçesi Victoria)

Kral ve Kraliçelerin Sevdiği Yemek Tarifleri

- Mahmudiye (II. Mahmud) 

Mahmudiye bir çeşit ballı tavuk yemeğidir ve düğünlerde yapılır.

Mahmudiye Tarifi, Nasıl Yapılır?

Mahmudiye tarifi için malzemeler şöyle;

500 gr kemikli tavuk but
500 gr tavuk göğüs eti
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı bal
100 gr kuru kayısı
100 gr badem
50 gr kuru üzüm
Yarım çay bardağı (70 ml) riviera zeytinyağı
1 limon
1 çay kaşığı tarçın
Tuz
Yarım litre tavuk suyu
4~5 dal dereotu veya maydanoz

Öncelikle tavuk etlerini bol suyla içine biraz tuz ekleyerek haşlayalım. Ardından önce suyu ayıralım sonra da tavuk etlerini kemiklerinden ayıralım. Geniş bir tencereye yağı dökelim ve haşlanmış tavuk etlerini ekleyip pembeleşinceye kadar hafifçe kızartalım.

Soğanı küp küp doğrayıp ilave edin, birkaç dakika da böyle kavuralım. 10 dakika ılık suda bekletilmiş bademlerin kabuklarını soyup tencereye ekleyelim.

Hafif pembeleştikten sonra üzerine bal, üzüm, kuru kayısı, tarçın, tuz, 1 limonun suyu ve yarım litre tavuk suyunu ilave edelim.

Tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte 30 dakika pişirelim.

İnce kıyılmış dereotu veya maydanozla da süsledikten sonra yemeğimiz hazır.

Afiyet Olsun...

- Fırında Pişirilmiş Ördekli Noodle Çorbası (Çin İmparatoru Qianlong)

 Fırında Pişirilmiş Ördekli Noodle Çorbası nasıl yapılır?

1 çorba kaşığı sıvı yağ 4 yeşil soğan ince kesilmiş, beyaz olan tarafları (yeşil kısımları süslemek için) 3 dis sarımsak, ezilmiş 1 tatlı kaşığı zencefil tozu 4 bardak su 3 tavuk suyu 2 adet tavuk göğsü 3 çorba kaşığı az tuzlu teriyaki sauce Ağız tadınıza uygun tuz ve biber 1/2 (yarım) paket chow mein noodles ( ben bugün kullanmadım, ) 2 havuç yuvarlak dilimlenmiş 1 yeşil biber ince dilimlenmi 1 kırmızı biber ince dilimlenmiş 1 Pırasa Sriracha/aci sos (isteğe bağlı)

Yağı bir tavada ısıtın, soğan, sarımsak ve zencefili içine atın. 3 dakika karıştırarak pişirin. Ocağın altını açarak suyu ve tavuk suyunu ekleyin tavukları ve teriyaki sosu ve tuzla biberi ekleyin. Su kaynayana kadar pişirin, sonra ağzı kapalı olarak altını azaltıp tavuklar pişene kadar 6-8 daakika pişirin. Tavukları içinden çıkarıp kenarda soğuyunca, ince ince kesin ya da didikleyin.No odles ları, biberleri ve havuçları ekleyin, sebzeler ve noodles lar pişene kadar 3 dakika gibi pişirin. Pişmemişse devam edin. Sonra didiklenmiş tavukları ekleyin ocaktan alın, yeşil soğanın yeşil kısımlarını ayırmıştınız, üzerine dökerek servis edin.

- Marengo Usulü Tavuk (Napolyon Bonapart)

Marengo Usulü Tavuk tarifi

 Ne İhtiyacınız Var

4 (4 ons) tavuk göğsü fileto, kemiksiz ve derisiz
2 yemek kaşığı.
sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı. tuzsuz tereyağı
1 orta boy soğan (soyulmuş ve dilimlenmiş)
1 bardak üzüm domatesleri (veya yarısı veya üçte birine dilimlenmiş kiraz domatesleri)
1 bardak kuru beyaz şarap
½ bardak Kalamata zeytinleri (veya diğer siyah zeytinler, çekirdeksiz ve doğranmış)
¼ fincan
taze kekik yaprakları (saplarından çıkarılmış)
Koşer tuzu (tatmak için)
Taze çekilmiş karabiber (tadı)

Marengo Usulü Tavuk nasıl yapılır?

Kosher tuzu ve taze çekilmiş karabiber ile mevsim tavuk göğsü.
Orta-yüksekte ağır dipli bir sote tavası ısıtın. Zeytinyağı ekleyin ve bir dakika daha ısıtın. Tavaya tavuk ekleyin ve göğüsler hafifçe kızarıncaya kadar her iki tarafta 2-3 dakika pişirin. Tavuğu tavadan çıkarın ve bir kenara koyun.

- Charlotte (Rus Çarı I. Alexander)

 Çilekli Charlotte Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için:

3 yumurta
1, 5 su bardağı un
1, 5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kreması için:

500 ml süt
Yarım su bardağından biraz fazla şeker
40 gram tereyağı
2 yumurta
4 silme yemek kaşığı un
3 silme yemek kaşığı buğday nişastası
Üzeri ve için için:

½ kg çilek
kedi dili bisküvi
1 paket krem şanti

Çilekli Charlotte Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle pandispanyayı yapmakla işe başlayın. Pandispanya için yumurta, su ve şekeri katıp güzelce çırpın. Daha sonra unu ve kabartma tozunu eleyip karıştırın. En sonda yağı ekleyip tekrar karıştırın. Pastam 4 katlı ve kalıbım küçük bu ölçüler ona göredir aklınızdan çıkarmayın. Pandispanyaları fırına verin. Pandispanya pişerken kremaya koyulun. Krema için sütü ocağa alın. Başa bir çırpma kabında şeker, yumurta, un, nişasta, yarım su br ılık suyu çırpın. Süt bir taşım kaynadıktan sonra diğer karışımınızı karıştırarak yavaş yavaş ilave edin. Koyulaşınca ocaktan alıp tereyağı atın ve iyice çırpın.
Kremanız hazır. Pandispanyaları ortadan ikiye bölün en alttaki tabanın üstünü sütle hafifçe ıslatın. Daha sonra kremayı koyun ve çilek dilimleyip onu da kremanın üstüne koyun. Diğer bütün katları da böyle yapın. En son katı koyduktan sonra krem şantinizi hazırlayıp pastayı krem şanti ile kaplayın. Yanlarını kedi dilini yapıştırın. Üstüne de dilimlediğiniz çilekleri dizin ve pastanız hazır!!

- Üstü Kremalı Kızılcıklı Tart (İngiltere Kraliçesi Victoria)

Kızılcık Marmelatlı Tart Tarifi İçin Malzemeler

125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
Yarım su bardağı şeker
1 yumurta
1 yemek kaşığı kakao
Yarım paket kabartma tozu
Yaklaşık 2 su bardağı un
İçi için:

1 çay bardağı kızılcık marmelatı
Dilerseniz vişne, çilek veya kayısı reçeli gibi çeşitlendirme yapabilirsiniz
Üstü için:

Pudra şekeri

Kızılcık Marmelatlı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

Tereyağı veya margarini, yumurtayı ve şekeri bir kaba alalım.
Karıştırdıktan sonra kabartma tozu, kakao ve un ilavesi yapalım.
Ele yapışmayan bir hamur olacak. Hamuru biri mandalina kadar olacak şekilde ikiye bölelim.
Tart kalıbı için hamuru ince bir şekilde açalım.
Evinizde ne varsa dilerseniz borcam, kelepçeli kalıp gibi alternatifler kullanabilirsiniz. -.
Yağladığımız kalıba hamuru yerleştirelim.
Kızılcık marmelatını da döktükten sonra ayırdığımız hamur parçasını açıp şeritler keselim.
170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
Soğuduktan pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Kraliyet kuralları

Kraliyet ailesinin uyması gereken en önemli kuralı anlatıyoruz. Kraliçe'nin yemeği bıraktığı anda masadaki herkes için yemek bitmiş demektir. Karides, Istakoz ve Yengeçle Vedalaşın.  İki Varis Birlikte Seyahat Edemez. Eşi Dahil Hiç Kimse Kraliçenin Önünden Yürüyemez. 
Gün İçinde Gerçekleşen Etkinliklerde Bekar Kadınlar Taç Takamaz. 

Fatih Sultan Mehmet'in sevdiği yemek

Bir Osmanlı yemeği olan ve Fatih Sultan Mehmet'in sevdiği lezzetli yemeklerden biri olan mutancana, yüzyıllar içerisinde günümüze ulaşan kadim bir lezzet. Yumuşaklığı ve lezzeti ile bilinen kuzu eti ile hazırlanan mutancana, Edirne ile de özdeşleşmiş desek yeridir.

Mutancana nedir nasıl yapılır?

Kabuksuz çiğ badem, sıcak suda bekletip süzdüğünüz sultaniye üzüm, dörde böldüğünüz kuru erik ve kuru inciri ekleyip bir tur karıştırın. Tuz, karabiber, sumak ve balı ilave edip karıştırın. Tencerenizin kapağını kapatın ve 30 dakika daha kısık ateşte pişirin.

Sultanların en sevdiği tatlılarsa helva- i hakani ve özellikle fıstıklı baklavadır. Yanı sıra baklavanın peynirlisinden kavunlusuna kadar saray mutfağında birçok tarifi vardır. Av etleri ve sakatatlar da padişah sofralarının olmazsa olmazıdır. Hele ki av dönüşü kurulan ziyafet sofraları bambaşkadır.

Hürrem Sultan hangi yemekleri severdi?

Hürrem Sultan'ın favorisi olan bıldırcının bir de dolması yapılırmış.

Kral Charles günde kaç öğün yemek yiyordu?

Kral günde sadece iki ana öğün yiyor: Kahvaltı ve akşam yemeği. Clarence House tarafından 2018'de o zaman prens olan Charles'ın 70. doğum gününü kutlamak için yayımlanan ve 70 gerçeğin yer aldığı listedeki 20. gerçekte "Prens öğle yemeği yemez" yazıyordu. The Telegraph'ın eski kraliyet muhabiri Gordon Rayner bir keresinde Kral'ın öğle yemeğini yoğun programını bölen bir "lüks" olarak gördüğünü söylemişti.

Kraliçe Elizabeth'in öğle yemeğinde mutlaka balık ve salata yediğini de ifade eder. Böylece daha sağlıklı öğün geçirerek kendini ve vücudunu korur. Hatta ıspanak yatağında ızgara balık, en sevdiği yemeklerdendir. Kraliçe Elizabeth, kahvaltısını kapaklı saklama kabında yemeyi seviyor.

Kral'ın en sevdiği yemekler neler?

2020'de Clarence House, Kral Charles'ın en sevdiği geç kahvaltı tarifinin fırında peynirli yumurta olduğunu açıkladı.

O dönemde Instagram'da yumurtaların bir fotoğrafını paylaşan Clarence House, "Prens ayrıca en sevdiği tariflerden birini, harika Britanya peynirlerimizden herhangi biri kullanılarak yapılabilen Fırında Peynirli Yumurta'yı da paylaştı" diye yazdı.

Henry VIII gibi bir kral olunca siz ne yerdiniz?

Kral zaten verdiği efsanevi ziyafetler ile tanınıyormuş.Genelde hem İngiliz yemekleri hem de egzotik yemekler olan bu partilerde kralın en çok yemeyi sevdiği şey, ızgara kunduz kuyruğu, kuğu, balina ve tavus kuşuymuş. Tabii domuz, tavuk ve inek yemeden yemeğini bitirmiyormuş.

 

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…