AKİT MENÜ

Ekonomi

TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak? TOKİ sonuçları e-Devlet: TOKİ kura sonuçları isim listesi

TOKİ arsa kura sonuçları sorgulama ekranı yoğun bir şekilde internette yoğun şekilde aranıyor. İlk Evim İlk İş Yerim adlı sosyal konut projesinde arsa için başvuru yapan vatandaşlar, TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak ve TOKİ arsa kura çekimi tarihleri için yapılacak son dakika açıklamalarını merakla bekliyor. Hak sahipleri, canlı olarak yayınlanacak noter huzurundaki TOKİ arsa kura çekilişi sonrası açıklamaya ile sonuçlanacak. TOKİ sonuçları e-Devlet: TOKİ arsa kura sonuçları isim listesine ulaşmak için sorgulama işlemleri ise kurumun resmi internet adresi üzerinden yapılıyor. Peki, TOKİ arsa kura çekimi ne zaman yapılacak, hangi tarihte? TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak? TOKİ arsa kura sonuçları isim listesi ne zaman açıklanacak, nereden öğrenilir? TOKİ kura sonuçları isim listesi ne? 2022 Tuzla İstanbul TOKİ kura sonuçları isim listesi sorgulaması nereden, nasıl yapılır? İşte 2022 TOKİ arsa başvuru sonuçları ve kura çekimi tarihi ile ilgili son güncel gelişmeler...

2022-12-02 09:07:14

TOKİ öncülüğünde yapılan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi İlk Evim İlk İş Yerim için heyecanlı bekleyiş sürüyor. TOKİ arsa kura çekimi tarihleri takvimi için araştırmalar hız kazandı. 1 milyon'dan fazla kişi İstanbul'dan olmak üzere toplam 8 milyon vatandaşın başvurduğu proje kapsamında, 81 ilde inşa edilecek evler için TOKİ kura çekimi il il devam ederken TOKİ arsa kura çekimi tarihleri gündemdeki yerini aldı. Bu kapsamda TOKİ arsa kura çekilişi canlı izle ekranı arsa başvurusu yapan vatandaşlar tarafından ziyaret ediliyor. Noter huzurunda yapılacak çekiliş sonrası TOKİ arsa kura sonuçları kurumun internet adresi üzerinden ilan edilecek. Peki, TOKİ arsa kura çekimi ne zaman yapılacak, hangi tarihte? TOKİ arsa kura sonuçları isim listesi ne zaman açıklanacak, nasıl öğrenilir? İşte 2022 TOKİ arsa kura sonuçları sorgulama ekranı ve tüm detaylar.

TOKİ ARSA BAŞVURU SÜRECİ SONA ERMİŞTİ

81 ilde evi olmayan vatandaşın kira öder gibi ev sahibi olmasını sağlayacak sosyal konut projesi kapsamında yer alan TOKİ arsa başvuruları, 10 Ekim 2022 Pazartesi günü başlamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda 15 Kasım 2022 tarihine kadar uzatılan TOKİ arsa başvuru süreci, sona erdi.

TOKİ ARSA KURA ÇEKİMİ TARİHLERİ 2022: TOKİ ARSA KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Proje kapsamında Mart 2023'e kadar konut, iş yeri arsalar için tüm kuraların etaplar halinde çekilmesinin ardından hak sahipleri belirlenecek.

SOSYAL KONUT TOKİ KURA ÇEKİMİ DEVAM EDİYOR!

TOKİ sosyal konut kura çekilişi, Bakan Kurum'un açıklaması doğrultusunda ilk olarak 7 Kasım 2022 tarihi itibarıyla başladı.

Kasım ayında yapılan çekilişler ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yer alan illerde inşa edilecek 2+1 ve 3+1 konutlar, noter huzurunda çekilen kuralar sonucunda hak sahiplerini buldu.

2 Aralık 2022 Cuma (bugün) Düzce ve Konya kura çekilişi gerçekleşiyor. Kuralar noter huzurunda, şeffaf bir şekilde ve canlı yayın olarak TOKİ resmi sosyal medya hesaplarından takip edilebiliyor.

TOKİ KURA ÇEKİMİ CANLI İZLE EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

HAK SAHİPLİLİĞİ SONRASI 775 SAYILI KANUNA GÖRE TAHSİS SÜRECİ

1) Arsa tahsis bedelinin 1/10'u peşin geriye kalanı 9 yılda tercihe göre aylık veya yıllık eşit taksitlerle ve faizsiz olarak ödenir. Taksit ödeme tarihi; peşinat bedeli ödendikten sonra, borçlanma tarihi, sözleşme imza tarihinden itibaren 1 yıl sonraki tarihtir.

Taksitler, peşinat tutarı yatırıldıktan 1 yıl sonra başlamak üzere, yıllık taksitler halinde 9 yılda 9 eşit taksitle veya aylık taksitler halinde 108 ayda ödenebilir. Ancak sözleşme aşamasında aylık ya da yıllık sözleşme tiplerinden sadece biri tercih edilecektir.

2- Kesinleşen arsa tahsisi sonrasında tahsis sahibinin yükümlülüklerini yerine getirmesini teminen noter onaylı taahhütname alınır.

3- Banka sözleşmesi sonrasında peşinat dekontu, noter onaylı taahhütname v.b. tüm belgelerin teslimi sonrasında tapu devri ipotekli ve takyitli olarak yapılır.

4- a) Tahsis edilen müstakil arsalar üzerine; arsa tahsis tarihinden itibaren (altyapısı tamamlanmış ise) ilk yıl içerisinde konut inşaatına başlanması, 2. yılda nüve kısmının tamamlanması şarttır.

b) İmar planlarına göre toplu yapılaşmaya uygun olan müşterek (müstakil arsa tahsisi yapılamayacak) taşınmazlar taliplilerce bankaya müracaat edildiğinde bu taşınmazlar için diğer başvuru sahipleri ile müşterek müracaat etmiş sayılır.

Kura sonrası bu taşınmazlardaki hak sahipleri de müşterek müracaatları sebebiyle aynı arsa içerisindeki diğer ortakları ile tapu senedinin tarihinden itibaren (altyapısı tamamlanmış ise) en geç bir yıl içinde konutunu yapmaya başlamaları ve önceden tespit edilen plana göre tüm bloklar için zemin kat taban döşeme seviyesini en geç 2 yıl içinde bitirmeleri şarttır.

Tahsis sahipleri belirtilen inşaat yapma şartlarına uymayı peşinen kabul ve taahhüt eder.

Bu şarta uymayanlardan tahsis edilen arsalar, hiçbir hüküm alınmasına gerek olmaksızın ödemiş olduğu bir bedel var ise %10'u kesilerek kalan meblağ iade edilerek geri alınır.

5- İlk Evim Arsa Projesi kapsamında yapılan tüm işlemler her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır.

Tapu devri esnasında döner sermaye harcı, tahsis sahibi tarafından ödenir.

6- Arsa için yapılan müracaat sayısının öngörülen arsa sayısından fazla olması halinde, noter kurası ile öngörülen arsa sayısının %20 fazlası kadar yedekli olarak hak sahibi belirlenecektir.

İmar planlarının onaylanması, imar uygulamasının sonuçlanarak tescil olmasının akabinde, belirlenen hak sahipleri arasında noter kurası ile arsalar belirlenecektir.

Noter kurası ve diğer duyurular İdaremiz www.toki.gov.tr internet adresinde yayımlanacak olup, başka bir ilan, duyuru ve bilgilendirme yapılmayacaktır.

7- İmar planı çalışmaları sonucu arsaların belirlenmesi ve altyapı çalışmalarının (elektrik, su, kanalizasyon) tamamlanmasını müteakiben inşaat yapımına ait süreler başlayacaktır.

1-7 ARALIK 2022 TOKİ KURA TAKVİMİ YAYINDA!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi "İlk Evim İlk İş Yerim" projesinde kura heyecanı devam ediyor. Tarihler haftalık olarak açıklanıyor ve resmi internet sayfası üzerinden paylaşılıyor.

Toplam 7 il için TOKİ kura çekimi tarihleri takvimi belli oldu. TOKİ kura çekilişi için yeni etap, 1 Aralık 2022 Perşembe günü Bolu ve Karaman illeri ile başladı ve 7 Aralık'a kadar devam edecek.

1-7 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek TOKİ kura çekilişi ile Bolu, Karaman, Düzce, Konya, Zonguldak, Bartın, Karabük illerinde inşa edilecek konutlar hak sahiplerini bulacak.

 1-7 ARALIK 2022 TOKİ KURA TARİHLERİ TAKVİMİ

7 ilde gerçekleştirilecek 1-7 Aralık TOKİ kura tarihleri ve iller listesi şu şekilde;

1 Aralık: Bolu ve Karaman

2 - 3 Aralık: Düzce

2 - 7 Aralık: Konya

4 - 5 Aralık: Zonguldak

6 Aralık: Bartın

7 Aralık: Karabük

NOT: Bolu Kıbrısçık, Konya Tuzlukçu ile Yalıhüyük ve Karabük Ovacı ilçelerinde başvuru sayısının az olması nedeniyle kura çekimi yapılmayacak.

TOKİ ARSA TAKSİTLERİ SABİT Mİ, ARTACAK MI?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, projeyle ilgili 15 doğru 15 yanlış bilgi paylaştı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, arsa taksitleri sabit ve faizsiz olacak.

TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ İADELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Kurada hak sahibi olamayanların başvuru bedelleri kura çekiliş tarihinden itibaren 5 iş günü sonrasında iade edilecek. Başvuru iptal edilenler de kurayı beklemeden başvuru bedelini iade alabilecek.

Kurada hak sahibi olamayanlar, TOKİ başvuru ücreti iadelerini başvuru yapılan bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecekler.

TOKİ ARSA YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

2022 TOKİ KURA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

TOKİ kura çekilişi canlı yayın ardından belli olan isim listesi TOKİ resmi sayfası üzerinden sorgulanabiliyor.

TOKİ kura çekimi sonuçları için:

TOKİ BAŞVURU SONUCU SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

TOKİ KURALARI 2023 MART AYINDA SONLANACAK!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut Daire Başkanlığı (TOKİ) eliyle hayata geçirilen sosyal konut kura çekilişi 6 ay içinde tamamlanacak. Buna göre 250 bin konutun hak sahibi 2023 yılının Mart ayı içerisinde belli olacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İnşallah tüm yuvalarımızı, konut arsalarımızı, iş yerlerimizi 2 yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz Hayırlı, uğurlu olsun." dedi.

İstanbul'da yeni toki projesi varmı 2022?

2022 İstanbul Tuzla TOKİ Kura sonuçları sorgulama sayfası ve isim listesi detayları şöyle;

TUZLA İSTANBUL TOKİ KURA SONUÇLARI İSİM LİSTESİ SORGULAMA TIKLAYINIZ!

TOKİ İstanbul kura çekilişi 30 Kasım 2022 tarihinde başladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük sosyal konut projesinde kura çekimi için şimdide Arnavutköy'de kura çekim tarihi araştırma konusu oldu. Tuzla'ya yapılacak olan 508 konut için Aydınlı Mah. Konaşlı Mevki'nde kura çekilişi tamamlandı.

TOKİ kura sonuçları 2+1 2022: e-devlet TOKİ kura sonuçları, TOKİ İstanbul sorgulama;

TOKİ KURA SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

TOKİ başvuru şartları

Kampanyada, başvuruların ardından kura yolu ile konut edinimi sağlanacak. TOKİ tarafından inşa edilecek konutlar için İstanbul'da geliri 16 bin TL, diğer illerde 14 bin TL altında olanlar ve evi olmayanlar sosyal konuta başvuru yapabilecek. Ayrıca gelir sınırı dışında ev sahibi olmama şartı da aranacak.

İLK EVİM TOKİ KURALARI HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…