AKİT MENÜ

Gündem

Laikçi dinozordan zırvalar

Laikçilerin iflah olmaz yobaz yazarlarından Adalet Ağaoğlu "Atatürk yaşasaydı Diyanet'i kapatırdı" dedi.

Adalet Ağaoğlu, yeni romanı Dert Dinleme Uzmanı hakkında bir röportaj verdi. Ağaoğlu, röportajda "Atatürk yaşasıydı Diyanet'i kapatırdı" dedi, laik kadınlara eleştiri getirdi.

Türk edebiyatının önemli isimlerinden Adalet Ağaoğlu, Habertürk'ten Kübra Par'a verdiği röportajda Cumhuriyet'in laik kadınlarının muhazafakar kadınların başörtüsü takmasına inat büsbütün soyunduğunu kaydetti, CHP'yi eleştirdi. Ağaoğlu ayrıca "Atatürk yaşasaydı Diyanet'i kapatırdı" dedi.

İşte Ağaoğlu'nun röportajındaki o bölüm;

"ATATÜRK YAŞASA DİYANET'İ KAPATIRDI"

Modern muhafazakârlara da kızıyorsunuz...

Muhafazakârlık sadece din olarak tapınma değildir. CHP de muhafazakâr, hâlâ yenileyemedi kendini. Yenilese ilk önce Diyanet İşleri’nden başlar. Atatürk kurnaz bir adamdı, palyatif ahlakı vardı. O zaman halkı elde edebilmek, kendine tapındırmak için muhakkak dine ve ırka dayanması gerekiyordu. Fakat bugün yaşasaydı Diyanet’i devletin içinden çıkarırdı. Paralı din olmaz. Bizim geri kalmışlığımızın arkasında bu yatıyor. Batı’nın Rönesans’a geçişi bu sayede oldu. Cervantes’in Don Kişot’u yazmasıyla Shakespeare’in Hamlet’i yazdığı dönem aynı. Kuşku duymayı, inanç yerine aklı koymayı öğretiyorlar. Decartes’ın da dediği gibi önce düşün, kuşku duy...

BAŞÖRTÜSÜNE İNAT SOYUNDULAR

Kitapta Türkiye’deki pek çok kesime dair ince eleştiriler var. “Muhafazakâr kadınları terbiye etmeye çalışan Cumhuriyetimizin sözde laik kadınları” nı da hicvediyorsunuz, modern muhafazakârları da... Yaptığınız bu göndermeler üzerinden bugünün Türkiye’sini okuyabilir miyiz?

Okunmasını istedim doğrusu... Cumhuriyet Mitingleri’ni anımsıyorum. Kürsüde aydın feministlere Batılı görünen Prof. Türkan Saylan... Askerlerin bir tek postallarını öpmedikleri kalıyor... Irkçılık yapıyorlar. Nedeni ne? Başörtülüler... Onlarla çok uğraştım tabii... Batı’yla da çok uğraştım. Doğu ile Batı’yı çarpıştırdım bu sefer. Başörtüsü başladı, kadınlar tepkiyle yazları büsbütün soyunmaya başladı. İnattan! Başörtülülere çok üzülüyor, kızıyor hatta nefret ediyorlar. Kendilerini onların yerine koymuyorlar. Siyasi hayatımız çok yozlaştı. Bunun altından kalkmak için bir çare arıyor insan. Belki bu kitabımda yozlaşmayı göstermek istedim.

Yorumlara Git

Lübnan hükümeti Beyrut’taki acı bilançoyu açıkladı!

Hakan Fidan'ı protesto etmişti! Hükümet o ismin bakanlığını düşürdü

Haddini aşarsan böyle ağlarsın!

ABD'ye alçak mektup: Türkiye'nin F-35 talebini reddedin, savaş uçaklarını vermeyin

Baykar'dan Ukrayna ile ilgili skandal iddialara cevap: Bu tarz anlaşmaların parçası olmadık