AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Türk Kahvenize tarçın koyun, karın bölgenizdeki yağları eritsin! Kahve gününde kilo verdiren Türk kahvesi tarifi

Tüm dünyada sabah kahvesi kadar keyif veren bir içecek bulmak zordur. Enerjinizi yükseltir ve sizi önünüzdeki zorlu güne hazırlar. Tarçınlı kahve ile zayıflayanlar öneriyor. Dünya Türk Kahvesi Günü dolayısıyla sizlere orta, sade, sütlü, bol köpüklü Türk kahvesi tariflerine haberimizde yer verdik. Şimdiden afiyet olsun.

2022-12-05 21:48:50

Tüm dünyada sabah kahvesi kadar keyif veren bir içecek bulmak zordur. Enerjinizi yükseltir ve sizi önünüzdeki zorlu güne hazırlar.

Metabolizmanızı hızlandırarak kilo vermenize yardımcı olur ve normal miktarda tüketildiğinde kalp sağlığınızı korur. Ancak maksimum faydayı elde etmek istiyorsanız şekersiz ve sütsüz tüketmenizi tavsiye ediyoruz.

Bir iki bardak sade kahve tükettiğinizde bir daha şekerli içemeyeceğinizi göreceksiniz. Tarçın, vücudunuzdaki şeker moleküllerinin daha hızlı yakılmasını sağlar ve bu sayede kan dolaşımınızda serbest gezen şeker yağa dönüşmez.

Sabahlarınızı mükemmelleştiren bu harika içeceği tam bir yağ yakıcı hale getirmenin yolunu bilen birkaç kişiden biri olmak üzeresiniz. Kahvenize hindistan cevizi yağı, tarçın ve bal ekleyerek kolayca ve hızlı bir şekilde kilo vermeniz mümkün.

Bu karışımın gücü nereden geliyor?

Tarçın, vücudunuzdaki şeker moleküllerinin daha hızlı yakılmasını sağlar ve bu sayede kan dolaşımınızda serbest gezen şeker yağa dönüşmez.

Hindistan cevizi yağı, tüketildiğinde direkt olarak karaciğere gönderilir ve kesinlikle yağa dönüşerek depolanmaz ve vücudunuzu yağ yakmaya teşvik eder.

Bal, içinde bol miktarda şeker barındırıyor sanıyorsunuz değil mi? Cevabımız hem evet hem de hayır. Bal herhangi bir yapay tatlandırıcı içermez. Tamamen doğal bu ürün sayesinde vücudunuza giren tüm şeker molekülleri hiçbir şekilde yağa dönüşmez ve hemen yakılarak enerji olarak kullanılır. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde vücudunuzun ihtiyacı olan çoğu besleyici maddeleri sağlar.

Sizin için özel bir tarif hazırladık.

Yarım su bardağı bal,
¾ su bardağı hindistan cevizi yağı,
bir çay kaşığı tarçın
ve 1 çay kaşığı kakao
Karıştırıp macun haline getirin. Her sabah kahvenize 1 veya 2 çay kaşığı ekleyin.

Kahvenizi bu şekilde tüketmenin vücudunuzda yarattığı değişiklikleri bize bildirmeyi unutmayın!

Diğer tarif:

Tarçınlı kahve Nasıl Yapılır?

Bunun için cezvenize önce kahveyi ve tarçını aktarıp karıştırın ve ardından üzerine sütü ilave edin. Tekrar güzelce karıştırdıktan sonra cezveyi ocağa alın, kısık ateşte köpürene dek pişirin. Ardından hızlıca fincana alıp servis edebilirsiniz.

Tarçınlı Türk kahvesi zayıflatır mı?

Tarçınlı sütlü Türk kahvesi metabolizma üzerindeki hızlandırıcı etkileri sayesinde düzenli tüketildiğinde yağ yakımını da hızlandırıyor. Hem bu sayede hem de bağırsaklar üzerindeki olumlu etkileriyle kilo vermek isteyenlere yardımcı oluyor, kilo verme sürecini hızlandırıyor.

Türk kahvesi günü var mı?

Türk kahvesi, 2013'te Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne dahil edilmiş ve kabul edildiği tarih olan 5 Aralık, "Dünya Türk Kahvesi Günü" olarak kutlanmaya başlamıştı.

Türk kahvesi nasıl Yapılır?
Cezvenin içerisine her fincan kahve için bir fincan su koyun ve her fincan kahve için 1 çay kaşığı kahve ve 1 çay kaşığı şeker koyun. İyice karıştırın, cezveyi kısık ateşe yerleştirin. Yerleştirdikten sonra asla karıştırmayın ve yavaşça kaynama derecesine getirin. Yeniden kaynatın ve kalanı fincanlara dağıtın.

Bol köpüklü Türk kahvesi Nasıl Yapılır?
Kahveyi (ve eklediyseniz şekeri) su ile iyice ıslanacak ve çözünecek şekilde karıştırın. Cezveyi kısık ateşte üzerinde köpük oluşuncaya kadar kaynama derecesine yaklaşmasını gözleyin. Kaynamaya başlamadan önce kısık ateşten alarak üst tabakada kabaran kahve köpüğünü fincanlara eşit miktarda pay edin.

Orta Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?
Cezveye şeker ve kahve konulur. Daha sonra 2 fincan su eklenerek karıştırılır ve ocağa konur. Cezvede kaynayan ve kabaran kahvenin köpükleri alınarak fincana azar azar ilave edilir. Daha sonra ocağın altını kapatarak tüm kahve fincanlara dökülür.

Bol köpüklü sade kahve nasıl yapılır?

Kahveyi (ve eklediyseniz şekeri) su ile iyice ıslanacak ve çözünecek şekilde karıştırın. Cezveyi kısık ateşte üzerinde köpük oluşuncaya kadar kaynama derecesine yaklaşmasını gözleyin. Kaynamaya başlamadan önce kısık ateşten alarak üst tabakada kabaran kahve köpüğünü fincanlara eşit miktarda pay edin.

Sütlü kahve Nasıl Yapılır?
Cezveyi ocağa alıp kısık ateşte sütü biraz ısıttıktan sonra üzerine kişi başına 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi dökün ve yavaş yavaş karıştırın (bu aşamada isteğe göre şeker eklenebilir). Kahve köpürmeye başladığında ocaktan uzaklaştırıp kaşık yardımıyla köpüğünü alın ve fincan/fincanlara dökün.

Türk kahvesi kaç dakikada pişer?

Nefis bir Türk Kahvesi hazırlamak için sadece 2 dakika yeterlidir. 1)İçme suyunu fincanla ölçerek cezveye koyunuz. 2)Her fincan için 2 çay kaşığı kahve (6 g), arzu ederseniz şeker ilave ediniz. 3)Kısık ateşte kahveyi iyice karıştırınız.

Yorumlara Git

CHP ve yavrularının tek amacı! Darbe anayasasına dokundurtmayız!

Acun Ilıcalı’yı çileden çıkarttı! Bakalım cevabı ne olacak? Derbi öncesi kılıçlar çekildi…

Barbar İsrail’i her alanda boykot edelim

Lübnan’da yeni düzenleme Uçaklarda resmen yasaklandı

Dünyanın en zengini bile olsa başı dertte!