AKİT MENÜ

Gıda

Balık Yerken Dikkat! Bakın Nelere Sebep Oluyor...

Dünya Sağlık Örgütü, balıkların bir çok sağlık sorununa yol açabildiğini belirtiyor. Balık yerken. aman dikkat.. Çünkü balık, DSÖ tarafından "büyük bir halk sağlığı sorunu" olarak kabul edilmektedir.

Hayvansal ürünler arasında önemli bir yeri olan balık; en sağlıklı protein kaynağı olarak biliniyor. Özellikle sonbahar ve kış aylarında balıkçı ve pazar tezgahlarından alınan çeşit çeşit balıklar her akşam evlerin sofralarında yer buluyor. Uzmanlar ise, zengin Omega 3 kaynağı olan balıkların bazı tehlikeleri hakkında balık sevenleri uyarıyor.

Hastalıklardan korunmak için akdeniz diyetiyle beslenmenin önemi herkesçe kabul edilen bir gerçek iken, bu diyet şeklinde üst sıralarda yer alan ürünlerden olan balıkların çok yararlı olduğu biliniyor. Ancak içerisinde bulunan civa adı verilen zararlı nörotoksinin izleri ise sağlık için büyük tehlike oluşturabiliyor. Uzmanların belirttiğine göre balık yemek gözleri yorabiliyor ve akciğer, böbrek hasarlarına da neden olabiliyor.

BİRÇOK SAĞLIK SORUNUNA YOL AÇABİLİYOR

Bununla birlikte, tabii hayat ortamları, bakteriler ve diğer işlemler sırasında metil cıvaya dönüştürülen cıva içerebilir ve bu, balıkları solungaçlarından geçerken yiyeceklerinde ve sularında bu zararlara maruz bırakır.

GÖRME KAYBINA NEDEN OLABİLİR

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, "büyük bir halk sağlığı sorunu" olarak kabul edilen, suda doğal olarak bulunan cıva; böbrekleri, akciğerleri, cildi ve hatta gözlerinizi hedef alan bir dizi sağlık komplikasyonuna yol açabilir. Bazı doktorlara göre, endişe verici bir şekilde, bu nörotoksin bakımından zengin balıkları tüketmek görme kaybına bile yol açabilir.

Yorumlara Git

Herkes Yunanistan diyor ama Türkler o Arap ülkesine kaçmaya başladı! 250 bin kişi...

Huzurevine füze isabet etti! Ölü ve çok sayıda yaralı var

Mourinho Galatasaray karşısında ilk 11'i belirledi! Herkes Oosterwolde diyor ama ondan yıldız isme özel mesaj

Çay tiryakilerine kötü haber: Ölüme yol açıyor

İki yeni 'iPhone 16' modeli geliyor! Sızan tasarımda olay detay