AKİT MENÜ

Teknoloji

Tek pervaneli drone fizik kurallarına zirve yaptırdı

ETH Zurich Dinamik Sistemler ve Kontrol Enstitüsü'ndeki araştırma ekibi, yeni nesil uçan cihazları ile drone tanımını bambaşka bir boyuta taşıyacak tasarıma imza atmayı başardı.

Drone'lara quadcopter dendiğini sık sık duymuşsunuzdur. Bunun sebebi, drone'ların dörtlü pervane sistemine sahip olması olarak açıklanabilir (tabi ikili ya da altılı pervane seçeneklerinde olanları da mevcut).

İlişkili haber:

Balık avlayan drone

Ancak ETH Zurich Dinamik Sistemler ve Kontrol Enstitüsü'ndeki araştırma ekibi, yeni nesil uçan cihazları ile drone tanımını bambaşka bir boyuta taşıyacak tasarıma imza atmayı başardı.

Webtekno'da yer alan habere göre, Monospinner olarak adlandırılan ve ''varolan en basit, kontrol edilebilir uçan cihaz'' şeklinde lanse edilen bu yeni tip drone, sadece 1 pervaneye sahip ve çalışma prensibi olarak adeta fiziğin sınırlarını zorlamakta. Normal bir drone'a oranla hem ağırlık merkezi, hem de havada kalma konusunda uyguladığı itme kuvveti açısından çok farklı olan Monospinner, normal drone'lar gibi durduğu yerde kalkış gerçekleştiremiyor. Drone'u uçurmak için önce fıtlatmanız gerekiyor.

Monospinner henüz prototip aşamasında. Geliştiren ekibin bu drone'u satışa sunup sunmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Yorumlara Git

Acun Ilıcalı’dan skandal iddialara cevap Samandıra’da… Bir daha tekrarlanmayacak dedi ve…

Kararını duyurdu: Çileden çıktı ve bir daha diyerek sözleri söyledi...

Başkan Erdoğan duyurdu! Kredi notu 3 kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu

24 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Eski Lübnan Başbakanı Hariri'den, ülkenin güneyindeki halka destek olma çağrısı