AKİT MENÜ

Teknoloji

Microsoft, Surface Book 2'yi duyurmaya hazırlanıyor

Microsoft yeni bir dizüstü bilgisayar duyurmaya hazırlanıyor.

Geçen yıl ekim ayında ilk dizüstü bilgisayar çözümü olan Surface Book’un tanıtımını gerçekleştiren Microsoft, iddiaya göre dizüstü bilgisayarın devam modeli için kolları sıvamış görünüyor.

The Nextrex sitesinde yer alan haber Surface Book 2’nin muhtemel özellikleri ve çıkış tarihi hakkında önemli bilgiler içeriyor.

Surface Book 2’nin haziran ayında çıkış yapması bekleniyor. O dönem Apple’ın MacBook Pro serisini yenileyeceği göz önüne alındığında, Microsoft’un yeni nesil dizüstü bilgisayarı haziran döneminde satışa sunması muhtemel görünüyor.

Surface Book 2’nin tasarım noktasında radikal bir değişim sunması beklenmiyor, fakat daha güçlü bir donanımın bizleri karşılayacağı muhakkak.

4K EKRAN VE DAHA GÜÇLÜ İŞLEMCİ

13,5 inç büyüklüğünde dokunmatik ekrana sahip olacak Surface Book 2’de bu defa 4K çözünürlüklü ekranın (önceki modelde 3.000x2.000p) yer alması bekleniyor. Surface Book 2’de ekran ayrıca selefi gibi sökülebilir yapıda olacak.

İşlemci tarafında ise Intel’in yedinci nesil Core i5 ve Core i7 işlemcilerini göreceğiz. Kaby Lake serisine mensup işlemciler 14nm FinFET üretim mimarisinde geliştiriliyor.

Yeni nesil işlemciler verimlilik ve performans noktasında 2016 model MacBook Pro karşısında Surface Book 2’nin önemli kozlarından biri olacak.

Surface Book 2’de dikkat çeken bir diğer özellik USB Type-C noktası olacak. USB 3.1 standardını destekleyecek giriş, bilgisayarın daha hızlı veri transferi gerçekleştirmesini sağlayacak.

Surface Book 2’nin GPU biriminden bir kez daha Nvidia sorumlu olacak. Fiyat bilgisi şimdilik bilinmeyen Surface Book 2’nin giriş modelinde yedinci nesil Intel Core i5 işlemci, 8GB RAM ve 128GB SSD’nin yer alması bekleniyor.

Not: Surface Book’un giriş modeli 1.499 dolardan satışa sunulmuştu.

(Shiftdelete)

 

Yorumlara Git

Acun Ilıcalı’dan skandal iddialara cevap Samandıra’da… Bir daha tekrarlanmayacak dedi ve…

Kararını duyurdu: Çileden çıktı ve bir daha diyerek sözleri söyledi...

Başkan Erdoğan duyurdu! Kredi notu 3 kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu

24 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Eski Lübnan Başbakanı Hariri'den, ülkenin güneyindeki halka destek olma çağrısı