AKİT MENÜ

Gündem

Uğur Kutay hadsiz sözlerine Birgün'de devam etti

Peygamber Efendimiz'e (sav) imansızca hakaret eden Birgün yazarı ve YTÜ Öğretim Görevlisi Uğur Kutay, "Ne tuhaf bir ülke burası" başlıklı köşe yazısında, inanların Peygamberi, Allah'ın en sevgili kuluna (sav) hakaret edilmesine tepki gösterenleri hedef aldı. Kutay, yazısında da Efendimiz'e (sav) yönelik haddi aşan ifadelerini sürdürdü.

2022-12-19 18:27:04

 Yeniakit.com.tr 

Birgün yazarı ve YTÜ Öğretim Görevlisi Uğur Kutay, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e (sav) yönelik, Hazreti Aişe validemizle evliliğine ilişkin imansızca hakaretini savundu.

Hakaretine yönelik tepkileri, "Ne tuhaf bir ülke" burası başlığı ile özetleyen Kutay, haddi aşan sözlerine devam etti.

Derste öğrencilere söylediği imansızca sözlerini, köşesinde hukukçularının da yönlendirmesi ile kendince yasal hale getiren Kutay'ın yazısındaki hadsiz sözleri şöyle:

"Peygamber Muhammed’in sübyancı olduğunu düşünmüyorum. Sübyancılık (pedofili) olarak tanımlanan hastalık hali, bir ‘predatör’ davranışını da beraberinde getirir. Yani pedofil şahıs, sürekli istismar edecek yeni çocuklar arar. Peygamber Muhammed’in, en yakın arkadaşı ve halifesi olan Ebubekir’in 6 yaşındaki kızı Ayşe’yle nikâhlanması ve Ayşe 9 yaşındayken de cinsel ilişkiye girmesini onaylamam elbette imkânsız. Ama 1400 yıl önce yaşanmış bu olaydan hareketle peygamber Muhammed’in pedofil olduğunu söylemek doğru olmaz, çünkü peygamberin hayatında buna benzer başka bir olay yaşanmadığını biliyoruz. Yani benim böyle bir söz söylemem, kategorik olarak mümkün değil."

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…