AKİT MENÜ

Gündem

Dev-Sol ile 12 Eylülcüler beraber çalışmış!

İstanbul tarihi Haydarpaşa Lisesi Mezunları Derneği’nin internet sitesinde yayınlanan bir hatıra, 12 Eylül’e giden yolda aşırı sol gruplarla cuntacıların nasıl işbirliği içerisinde hareket ettiklerine dair çarpıcı ayrıntılar içeriyor.

SALİM KURŞUN / ANKARA - Almanya’da kalp damar cerrahisi uzmanı olarak çalışan Dr. Metin Çakır, 1978 kışında bir kış günü lisede kendilerine Dev-Sol ve Halkın Yolu fraksiyonlarına ait dergilerin ‘zorla’ satıldığını, bir sonraki gün okulda yapılan aramada jandarma tarafından bu dergilerin bulunduğunu ve kendilerinin gözaltına alındığını yazdı.

DEV-SOL’CULARLA CUNTACILAR KOLKOLA!

Kendisinin gariban bir işçi çocuğu olmasına rağmen, ‘sen zengin çocuğu ve torpillisin’ denilerek gözaltı esnasında iki dişinin kırıldığını söyleyen Dr. Metin Çakır, kolu kırılan, dişleri dökülen arkadaşları ile birlikte tedavi için hastaneye gittiğinde, kendilerine yasadışı yayınları ‘zorla’ satan sözde ‘öğrenciler’ ile dişlerini kıran subayların sarmaş dolaş muhabbet ettiklerini ve kola içtiklerini gördüğünü kaydetti!

Dr. Çakır’ın anıları; cuntacıların 16 yaşındaki lise öğrencilerini bile kullanmakta ne kadar acımasız olduklarını bir kez daha ortaya koymuş oldu. Haydarpaşa Lisesi’nde okuyan bir başka öğrenci de, sık sık sınıflarına gelen ve ‘boykot’ diye bağıran birilerinin zorlamasıyla bahçeye çıkarıldıklarını, daha sonra yürüyüşe geçirildiklerini, kendisinin en arkalara geçip kaçmaya çalışmasına rağmen grubun arkasında bulunan polislerin kendisini grubun içine doğru ittiklerini(!) kaydetti.

Yorumlara Git

Lübnan hükümeti Beyrut’taki acı bilançoyu açıkladı!

Hakan Fidan'ı protesto etmişti! Hükümet o ismin bakanlığını düşürdü

Haddini aşarsan böyle ağlarsın!

ABD'ye alçak mektup: Türkiye'nin F-35 talebini reddedin, savaş uçaklarını vermeyin

Baykar'dan Ukrayna ile ilgili skandal iddialara cevap: Bu tarz anlaşmaların parçası olmadık