AKİT MENÜ

Gündem

Semra Güzel oylamasına tepki yağdı: CHP Kandil’in sözünden çıkmıyor

Silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen HDP’li Semra Güzel’in milletvekilliği düşürülürken; altılı masanın gizli ortağını gücendirmemek için CHP’nin oylamada ret oyu kullanmasına zillet ortaklarının sessiz kalmasına, AK Parti’den tepki geldi.

ÇINAR DEMİR  ANKARA

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in milletvekilliği, TBMM’de düşürüldü. “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapsi istenen Güzel’in vekilliğinin düşürülmesi için yapılan oylamada CHP ret oyu kullandı.

Soylu: Yazıklar olsun

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu ifadeleri kullandı: “HDPKK’nın kontrolüne girmiş bir CHP... Perukla kaçarken yakalanan terörist vekilin Gazi Meclis’te görevinin devam etmesi için oy kullandı. Devlete; kara para, uyuşturucu, kimyasal silah iftiraları at, sonra da teröristlere sahip çık. Yazıklar olsun,”

Turan: Bunun adı ikiyüzlülük

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da şunları söyledi: “Milletvekili dokunulmazlığı fikir hürriyetini kapsar, milletin emanetini taşımayı kapsar. Milletvekili dokunulmazlığı dağda teröristle olmayı, fotoğraf çektirmeyi ve millete ihanet etmeyi kapsamaz. HDP’li Semra Güzel’in dağda teröristlerle çekilmiş çok sayıda fotoğrafı çıkmıştı. Bu konuda Meclis Genel Kurulu hassas davranarak, şahsın Genel Kurula gelmemesini değerlendirerek, milletvekilliğini devamsızlıktan kaynaklı düşürdü. Ancak CHP adına bir utanç günüydü. Aynı konu için Komisyonda evet diyen CHP’nin, Genel Kurul’da hayır demesi, ikiyüzlülükten başka bir şey değildir. CHP’nin ulusalcı, milliyetçi, Atatürkçü ekibi bundan rahatsızdır diye düşünüyorum. HDP’nin dağda teröristle fotoğrafı çıkan milletvekiline sahip çıkan CHP, sizin istediğiniz CHP midir? Bu CHP’nin Atatürk’ün kurduğu, İnönü’nün ve Baykal’ın CHP’siyle ne alakası var? Bu CHP, bir kez daha HDP’nin vagonu olmuştur.”

Yazıcı: İzah edilebilir değil

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise, şunları dile getirdi: “Yasaların öngördüğü bir prosedürün uygulanması. Mecliste bulunan CHP’li bir kısım milletvekili ret yönünde oy kullanmıştır. Çok manidar. Meclisin yasalara tamamen uygun, Türkiye’nin güvenliği, birlik ve bütünlüğü ile alakalı bir alanda o şekilde oy kullanması izah edilebilir bir davranış değil.”

Yorumlara Git

Galatasaray'da Mourinho krizi çıkabilir! Gözler Okan Buruk’ta: Böylesi olmamıştı gerçekten…

Emekliler aman dikkat! Maaşınız kesilebilir

Milli takıma çok şey kazandırmış zaten! Şimdi de Süper Lig devine mi gelecek? Akıl tutulması bu olsa gerek…

‘İsrail 2 yıl içinde…’ Umarız dediğin olur siyonist yalakası Trump

''Makas atarak'' 5 kişinin ölümüne neden olmuştu! Trafik teröristine komik ceza