AKİT MENÜ

Teknoloji

İşte iPhone'un 10 yıllık geçmişi!

2G'den SE'ye tüm iPhone modelleri eş zamanlı olarak test edildi.

Apple'ın akıllı telefon ailesi, geçtiğimiz ay iPhone SE'nin de katılmasıyla hayli genişledi. Ocak 2017'de 10. yılını kutlayacak olan iPhone, piyasaya ilk çıkardığı 2G ile birlikte toplam 13 akıllı telefon üretti.

Elbette bu 9,5 yıllık süreçte iPhone'lar ekranından kamerasına, işlemcisinden işletim sistemine kadar bütünüyle değişimler geçirdi. Tabii bunlar peyderpey verildiği için çok büyük değişimler gibi gözükmese de, ilk ve son cihazları karşılaştırdığımızda aralarında çok büyük farklar olduğunu görüyoruz.

EverythingApplePro isimli YouTube kanalı da işte bu karşılaştırmayı içeren bir video hazırladı. Gelmiş geçmiş en iyi karşılaştırmayı eşzamanlı olarak yapmayı başaran ekip, 13 iPhone modelini açılış hızı, geekbench, internet hızı, hoparlör desibel ölçümü, ısı testi ve kamera kalitesi gibi testlere tabi tuttu.

İşte o test:


Açılış hızına baktığımızda iPhone SE'nin ilk önce açılması bizleri şaşırtmıyor. Zira SE'nin tam bir fiyat/performans ürünü olduğunu söylemiştik. Açılış hızı testinin şaşırtıcı noktası ise ilk iPhone olan 2G'nin yedinci, iPhone 4S'in ise sonuncu açılması oldu.

Geekbench (performans ölçümü) testinde ise her şey olması gerektiği gibi görünüyor. Ufak tefek farklar dışında sıra neredeyse hiç bozulmamış. Aynı şekilde Wi-Fi testinde de durum aynı. Isı testine baktığımızda, yeni modellerde ısının arttığını görüyoruz. iPhone 2G'nin ısısı 30 derece olarak ölçülürken, iPhone SE'de bu değer 41 derece.

Yorumlara Git

Tatil planı yapanlar dikkat! O uçak şirketi ucuza bilet kampanyası başlattı

Acun Ilıcalı’dan skandal iddialara cevap Samandıra’da… Bir daha tekrarlanmayacak dedi ve…

Kararını duyurdu: Çileden çıktı ve bir daha diyerek sözleri söyledi...

Başkan Erdoğan duyurdu! Kredi notu 3 kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu

24 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi