AKİT MENÜ

Dünya

İsrail Başbakanı Netanyahu'dan dikkat çeken BAE kararı!

İsrailli Bakan Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa baskınının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Netanyahu, BAE'ye yapacağı ziyareti erteleme kararı aldı.

2023-01-03 23:44:23

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, gelecek hafta Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) yapmayı planladığı resmi ziyaretini ertelediği bildirildi.

İsrail televizyonu Kanal 12’nin haberine göre, Netanyahu, başbakan sıfatıyla Abu Dabi'ye ilk kez gerçekleştirmeyi planladığı geziyi erteledi.

Habere göre, gelecek hafta yapılması planlanan ziyaret, “seyahatin başarıyla gerçekleştirilmesini sağlamak için hükümetlerin karşılıklı çalışmasına imkan sağlanması” gerekçesiyle ertelendi.

Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa baskınının etkisi

Ziyaretin ertelendiği haberinin, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa’ya düzenlediği ve uluslararası kınamalara yol açan baskından sonra gelmesi dikkati çekti.

Provokatif eylemleriyle tanınan aşırı sağcı Bakan Ben-Gvir, bu sabah İsrail polisinin yoğun koruması altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek Harem-i Şerif'e girmişti.

BAE'den kınama mesajı

Mescid-i Aksa’nın Müslümanlara ait statüsünü ihlal eden girişim, BAE de dahil olmak üzere uluslararası tepki ve kınamalarla karşılaşmıştı. BAE Dışişleri Bakanlığı, baskını “şiddetle kınadığını” duyurarak, İsrail'e gerginliği azaltma ve tansiyonu yükselten adımlardan kaçınma çağrısı yapmıştı.

İsrail, Netanyahu'nun liderliğinde 2020'de Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Sudan ve Fas ile de bu çerçevede anlaşmalar imzalamıştı.

 

Yorumlara Git

Aselsan’ın ürettiği yerli telefonun önünü kesen Türk bakın kimmiş! Şu an hak ettiği yerde

“Bu utancı kaldır, kaldırabilirsen…” Cihat Yaycı Paşa’dan Yunan hadsizliğine sert tepki

Ali Koç da mı, "Yaşa Portekiz"ci! Fenerbahçe taraftarı çileden çıktı: Bu rezilliğe son verin

Türkiye, İsrail’le ticarete devam ediyor mu? DMM'den net açıklama geldi

AK Parti son dakika olarak duyurdu! 3 isim görevden affını istedi