AKİT MENÜ

Gündem

Davutoğlu’ndan öğrencilere ziyaret

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, öğrenci değişim programı çerçevesinde Arapça eğitim almak üzere Ürdün’de bulunan Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi (AİHL) öğrencilerini kaldıkları Amman Gençlik Merkezi’nde ziyaret etti.

AMMAN

D

ışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, öğrenci değişim programı çerçevesinde Arapça eğitim almak üzere Ürdün’de bulunan Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi (AİHL) öğrencilerini kaldıkları Amman Gençlik Merkezi’nde ziyaret etti.

Öğrencileri tek tek tokalaşarak selamlayan Davutoğlu, konuşmasına, “Şimdi hepiniz twit mi atsam yoksa Facebook’tan mı yazsam diye düşünüyorsunuz değil mi? Ama merak etmeyin en sonunda hep beraber fotoğraf çektiririz” diye espri ile başladı.

Davutoğlu, Beyoğlu AİHL ve Kartal AİLH ile Ürdün’deki Hasad ve Nuzum liselerinin kardeş okul projesi kapsamında yaptıkları öğrenci değişim programının çok faydalı olduğunu söyleyerek, Arapça olarak, “Ben de 1988 yılında yüksek lisans çalışmamı yaparken, 8 aylığına Arapça eğitimi için Ürdün’e gelmiştim. Keşke sizler gibi bu yaşlarda bu imkânlara sahip olabilseydik. Bu imkânlar ve tecrübe, hayat boyu hatırlayacağınız ve gurur duyacağınız şeyler katacak sizlere” dedi.

Davutoğlu, 89 Beyoğlu AİHL öğrencisinin 2.5 ay Ürdün’de, Ürdün Nuzum Lisesi öğrencilerinin de 2.5 ay İstabul’da Türkçe öğrendiklerine dikkati çekerek, “Bundan sonra Ürdünlü öğrenciler Türkçe, Türk öğrenciler de Arapça konuşacaklar. Genç arkadaşların burada bulunuşu, yeni neslin bölgeye ilgisini gösteriyor. Arapça’yı iyi öğrenen Türk öğrenciler ve Türkçe’yi iyi öğrenen Arap öğrenciler kardeş okul bağlamında eğitim görüyor, bu da gerçekten mutluluk verici” diye konuştu. Davutoğlu, “Önceden Arapça öğrenmek zordu. Artık Türkiye’de Arapça öğrenmek, İngilizce ve Fransızca kadar kolay” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu öğrencilere, Ürdün’de bulundukları için bölgeyi öğrenmek ve Arapça’yı geliştirmek gibi iki önemli imkân edindiklerini hatırlattı.

Yorumlara Git

Lübnan hükümeti Beyrut’taki acı bilançoyu açıkladı!

Hakan Fidan'ı protesto etmişti! Hükümet o ismin bakanlığını düşürdü

Haddini aşarsan böyle ağlarsın!

ABD'ye alçak mektup: Türkiye'nin F-35 talebini reddedin, savaş uçaklarını vermeyin

Baykar'dan Ukrayna ile ilgili skandal iddialara cevap: Bu tarz anlaşmaların parçası olmadık