AKİT MENÜ

Gündem

Dilipak'tan uyarı: "Nefsinize hakim olamıyorsanız, istifa edip bir köşeye çekilin!"

"O meçhul yiyiciye, torpilciye, rüşvetçiye açık mektubumdur.." diyerek başladığı bugünkü yazısında 'yolsuzlukları' değerlendiren gazetemiz yazarı Abdurrahman Dilipak, "Bana kalırsa nefsinize hakim olamıyorsanız, istifa edip, bir köşeye çekilin.. İhtirasınız sizi helak edecek" ifadelerini kullandı.

2014-05-06 11:13:32

"O size haram lokmayı helal kılan emekli müftülerinizin de o gün size bir faydası olmaz.." hatırlatmasında bulunan Dilipak, "Kendi günahlarını gizlemek için, aldıklarının bir kısmını da vakıf, dernek, yurt, kurslara yardım eder gözükmüyorlar mı? Şeytan sizi bunlarla aldatmasın.." diyerek yanlış yapanları ve yanlışta ısrar edenleri 'tevbe'ye davet etti.

Dilipak'ın yazısından satırbaşları şu şekilde:

Bu işin bir de ahireti var, hiç mi düşünmezsiniz..

Bu adamları ne kadar sırtımızda taşıyacağız daha bilmiyorum.. Bunlar makamlarını, koltuklarını kendileri için bir dokunulmazlık zırhı olarak görüyorlar.. Ama o zırh sandıkları şey gün gelir kendilerini boğar..

Bunlar keşke aday olmasalardı yerel yönetimde. Dilerim milletvekili seçimlerinde yine ön sıralarda yer almazlar.. Aday olanların bir kısmı yine kazandı.. Belediye meclislerinde yine birtakım isimler kritik yerlere geldi..

(...)

Davanıza ihanet ediyorsunuz.. Dininize, bu millete ihanet ediyorsunuz.. Yediğiniz yetim hakkıdır.. “Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste” denmiştir.. “Zulm ile abad olunmaz”. Rüşvet alan alçak, hırsızdan daha alçaktır.. Bir hırsız bir bağdan bir bostan çalar, rüşvet alan alçak, bir bostan karşılığında bir bağı satar.. Elinizdeki yetkiyi kullanarak birinin işine ortak oluyor ya da kârından pay alıyorsanız gasıpsınız..

Bakın o para size dünyada da, ahirette de saadet getirmez..

(...)

Bakın bu işin iktidarı, muhalefeti, özeli, kamusu, sağcısı, solcusu yok.. Her kesimde yiyen insanlar var.. Kimi dini, kimi mezhebi, kimi ideolojiyi, kimi etnik kimliğini kullanıyor. Kimi tarikat ve cemaat örgütlenmesi içinde..

Kimi bizzat kendisi bu işin içinde, kimi oğlu, kimi damadı, kimi kızı, kimi eniştesi üzerinden yapıyor bu işi.. Kimi yeğeni, kimi kardeşi üzerinden..

...

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN



Yorumlara Git

Lübnan hükümeti Beyrut’taki acı bilançoyu açıkladı!

Hakan Fidan'ı protesto etmişti! Hükümet o ismin bakanlığını düşürdü

Haddini aşarsan böyle ağlarsın!

ABD'ye alçak mektup: Türkiye'nin F-35 talebini reddedin, savaş uçaklarını vermeyin

Baykar'dan Ukrayna ile ilgili skandal iddialara cevap: Bu tarz anlaşmaların parçası olmadık