AKİT MENÜ

Gündem

Yunan analist isyan etti: Türkiye'ye karşı kullanmamız gereken silahları Ukrayna'ya gönderiyoruz

Yunan Askeri Analist Paris Karvounopoulos, Yunanistan'ın stoklarında bulunan silahları Ukrayna'ya göndererek büyük bir hata yaptığını söyledi. Haddini aşarak küstah ifadeler kullanan Karvounopoulos, Yunanistan'ın bu silahları olası bir savaş durumunda Türkiye'ye karşı kullanması gerektiğini dile getirdi.

2023-01-11 18:21:49

This browser does not support the video element.

Yunan Askeri Analist Paris Karvounopoulos, Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı kullanması gereken silahları Ukrayna'ya göndererek büyük bir hata yaptığını söyledi.

Karvounopoulos, "Ege'ye giren Türklerin savaş uçakları her zaman silahlı uçuyor. Bu detaydan bahsediyorum çünkü jetler arasında it dalaşı söz konusu olduğunda potansiyel bir kaza hepimizin korktuğu şey. Türkiye artık günlük olarak bize askeri baskı yapıyor" ifadelerini kullandı.

Yunan hükümetinin adalarda konuşlu bulunan S-300 hava savunma sistemini Ukrayna'ya göndermek istediğinin hatırlatılması üzerine Karvounopoulos, şunları söyledi:

"Sadece S-300 meselesinde değil, devlet her konuda bizlere bilgi vermeli. Ukrayna'ya tam olarak hangi silahları gönderdiğimizi ve göndermeye devam ettiğimizle ilgili parlamentoda bilgi verebilirler. Ukrayna'ya cephane ve silah sistemleri gönderen tüm Avrupa ülkelerinin tam olarak ne gönderdiklerini açıkladıklarını düşünüyorum. Aynı sürecin burada da izlenmesi iyi olur çünkü çok büyük bir güvensizlik sorunu gündeme geldi."

Yorumlara Git

Max Kownatzki Almanya'da duyurdu: Türkiye rakipsiz

Narin'in köyü ile ilgili korkunç gerçek! 15 çocuk daha ölmüş

Pakistan'ı vurdular! Çok sayıda asker öldü

Alman havacılık devi Türkiye'yi işaret etti: Avrupa ülkeleri harekete geçmeli

Ticaret Bakanlığından CHP'ye tokat gibi İsrail yanıtı!