AKİT MENÜ

Siyaset

Davutoğlu'ndan sonra Ali Babacan da 6'lı masaya sırtını döndü! “Her parti kendi yoluna”

6'lı masada krizler bitmek bilmiyor. Seçimlere 5 ay kala hala aday bile belirleyemeyen 6'lı masada, 'Yetki krizi' sözleri nedeniyle Ahmet Davutoğlu hedef haline gelmişti. Davutoğlu, kendisine yüklenilmesi üzerine resti çekti. Bir rest de Ali Babacan'dan geldi. Babacan, "Seçimlerden önce hiçbir partinin seçimde yüzde kaç alacağını önden hesap ederek bir çalışma olmaz. Öyle bir çalışmayla seçime gidilmez. Eğer öyle bir çalışmayla seçime gidilirse o zaman her parti kendi yoluna." dedi.

6'lı masanın 10'uncu toplantısından sonra ortaya çıkan 'yetki krizi', ittifakı dağılmanın eşiğine getirdi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, kapısını araladığı yetki krizi tartışmaları gün geçtikçe büyüyor. Davutoğlu'nun masayı terk etme tehdidi sonrası DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da 6'lı masayı terk etme resti çekti.

KRİZ GÜN GEÇTİKÇE BÜYÜYOR

6'lı masanın ortaklarından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, olası bir seçim zaferlerinde Cumhurbaşkanının sözlerini dinlemediği takdirde, "Dediği anda kriz çıkar. Çok açık söyleyeyim. Ve o cumhurbaşkanı meclis desteğini kaybeder. Ülke yeniden seçime gitme zorunda kalır." sözlerinin başlattığı tartışma her geçen gün başka bir boyuta evriliyor.

Muhalif medyanın oy oranları üzerinden kendisini eleştirmesi sonrası, "Bu çok bilmişler şunun oy oranı bu desin mesela biz çıkalım masadan. Saadet Partisi'nin oy oranına bakılsın, Demokrat Parti'ni oy oranına bakılsın, bir ayrılalım. Seçim mi kazanacaksınız?" tehdidini savurmuştu.

Yorumlara Git

PKK/KCK Avustralya yapılanmasında yer alıyordu! Çiğdem Aslan MİT havaalanında paketledi

Bakan Tekin duyurdu: Okullara 30 bin personel alınacak

Açık söyle, Narin’e de güldün, Sıla’ya da değil mi Altaylı!

Nobel ödülü varmış! Adı Pamuk tavrı sert

Mansur ve Özgür'e karşı ayaklandı! Ekrem İstanbul'u terk etti