AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

İnanılmaz keşif haberi! Böylesi görülmedi: Tarihi değiştiren arı kovanı izi çıktı, yeni sırlar keşfedildi

Alman, Mısırlı bilim insanlarının iş birliği ile gerçekleştirilen yeni bir araştırmayı ve Antik Mısır'da bulunan keşif haberini duyurmuştuk. Daha önce böylesi görülmedi. Şimdiki yeni haberimiz ise Avustralya Ulusal Üniversitesi, Hindistan'da bölgesinde heyecanlandıran keşif! Bulunan ve ilkel hayvan fosili olduğu düşünülen izin çürümüş bir arı kovanı izi olduğunu ortaya çıkardı. Bu keşif haberiyle bilim altüst olabilir! Keşif yapan bilim insanları binlerce yıl sonra bile şaşırtmaya devam ediyorlar! Bu keşif tarihe yön verecek nitelikte... İşte detaylar...

2023-02-04 15:54:06

Yeni bir araştırmaya göre, 2020'deki 550 milyon yıllık nadir görülen "fosil" keşfinin "yanlış kimlik tespiti vakası" olduğu ortaya çıktı. Hindistan'ın Bhopal kentindeki Bhimbetka Kaya Sığınakları mağara sahasında bulunan "fosilin" ilkel hayvan Dickinsonia tenuis'a ait olduğu ilan edilmişti. tgrthaber'in aktardığı haberde: Yakın zamanda Gondwana Research bilimsel dergisinde yayımlanan yeni araştırmada, bunun sadece yakın zamanda çürümüş bir "dev arı kovanının" izi olduğunu bulundu.

İDDİALAR ÇÜRÜTÜLDÜ

Bu keşif, Dünya'da yaşamış en eski hayvanlardan biri olan Dickinsonia'nın, Hindistan, Avustralya, Güney Amerika, Afrika ve Antarktika'nın tek bir kara parçası olduğu bir zamanda Hindistan alt kıtasında bulunduğunun kanıtı olduğu iddia edilmişti. Bu sansasyonel keşif dünyada yankı uyandırmıştı. Daha önceki çalışmanın arkasındaki bilim insanları da Hindistan'daki bulgunun daha önce Güney Avustralya'da bulunan bir Dickinsonia tenuis fosiline benzediğini savunmuştu. Böylece, süper kıta Gondvana'nın 550 milyon yıl önce birleşmiş olabileceği ve Dickinsonia'nın da benzer ılıman ve subtropikal enlemlerde mevcut olabileceği öne sürülmüştü. Yeni makalede bilim insanları "Aralık 2022'de bölgeyi ziyaret ettik ve Dickisonia için kanıtların yetersiz olduğunu bulduk" diye yazıyor.

KAYAYA YAPIŞTIRILMIŞ

Bilim insanları, "fosilin" bölgedeki kayanın bir parçası olmadığını, bunun yerine kayanın yüzeyinin üzerine "balmumuna benzer bir malzeme izi olarak yapıştığını" da buldu. Orijinal çalışmadan elde edilen fotoğraflar, sözde "fosilin" içindeki "bal peteği yapılarını" ortaya çıkardı. Bilim insanları, bunu araştırmalarında "Daha yakından bakmak, izin ilk bakışta Dickinsonia'ya benzeyen kırık bir kaya yüzeyine yapışmış, günümüze ait bir arı kovanının çürümesinden kaynaklandığını gösteriyor" diye açıklıyor.

Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor

"Türk Escobar" lakaplı Urfi Çetinkaya cezaevinde öldü

Bi’ bitmediler! Başörtülü kadına çirkin muamele

Mutlu Akü 200 milyon dolara o ülkeye satıldı

Türkiye’yi sallayan iddia! “Torbacınızı belediyede işe aldığınız doğru mu Lal hanım?”