AKİT MENÜ

Gündem

1 nolu baro uyuyor, TBB başörtüsünü hedef alıyor! 2 nolu baro Kuran'ı yakan hadsizler için İsveç'te

Türkiye Barolar Birliği gibi adeta İslam düşmanlığı ortaklığında buluşan 1 nolu baronun aksine 2 nolu baro, İsveç'te yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in yakıldığı provakatif eyleme karşı harekete geçti.

2023-02-06 00:59:00

 Yeniakit.com.tr 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, CHP'ye yakınlığıyla bilinen TELE1'de başörtüsünü hedef alarak, bazı çevrelerde 28 Şubat kafasının hala dipdiri olduğunu gözler önüne serdi. Başörtüsüne anayasal güvencenin laikliğe aykırı olduğunu ileri süren Sağkan, “Çok net olarak bize göre laiklik ilkesine aykırı bir düzenlemedir” ifadelerini kullandı.

Türkiye Barolar Birliği gibi İslami değerleri hedef alan CHP kafalı 1 nolu baro da hala başörtüsü ve İslami değerlerle mücadele ederken, 2 nolu baro, Kur'an-ı Kerim'i yakanlara had bildirmek için harekete geçti.

Harekete geçildi!

İstanbul 2 Nolu Barosu Başkanı Avukat Yasin Şamlı, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına tepki olarak yarın (06.02.2023) Stockholm ve ardından Kopenhag, Cenevre ve Strazburg’a gidilerek suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Şamlı, BM İnsan Hakları Komitesi'ne müracaat edeceklerini de aktarırken, suçun işlendiği mahallerde basın açıklaması yapılacağını da bildirdi.

Şamlı şu ifadeleri kullandı:

Değerli meslektaşlarım, bütün Müslümanları derinden yaralayan Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerime yapılan saldırının failleri hakkında hepimiz adına suç duyurusunda bulunmak, BM İnsan Hakları Komitesine müracaat etmek ve suçun işlendiği mahallerde basın açıklamaları yapmak için yarın (06.02.2023 günü) Stockholm, Kopenhag, Cenevre ve Strazburg’a gitmek üzere yola çıkıyoruz.

Yorumlara Git

Bi’ bitmediler! Başörtülü kadına çirkin muamele

Mutlu Akü 200 milyon dolara o ülkeye satıldı

Türkiye’yi sallayan iddia! “Torbacınızı belediyede işe aldığınız doğru mu Lal hanım?”

Birbirlerine girdiler: Mansur Yavaş'tan İmamoğlu medyasına isyan!

CHP yandaşı Ruşen'den Ekrem'e Atatürk ayarı