AKİT MENÜ

Teknoloji

Hacklenen iPhone'ları tespit eden uygulama!

Alman güvenlik araştırmacısı Stefan Esser’in geliştirdiği System and Security Info isimli uygulama haberiniz olmadan iPhone’ununuza giriş yapılıp yapılmadığını öğrenmenizi sağlıyor.

Güncelleme Tarihi:

Gözünüze ilginç bir durum (bilmediğiniz bir uygulama görmek ya da fotoğrafınızın silinmesi gibi) çarpmadığı müddetçe cihazınızın başka bir kimse tarafından ele geçirilip geçirilmediğini bilme şansınız çok düşüktür -tabii profesyonel bir kullanıcı değilseniz-. Eğer iPhone kullanıyorsanız ve bu durumla ilgili bir şüpheniz varsa, Alman güvenlik araştırmacısı Stefan Esser’in geliştirdiği System and Security Info isimli uygulamaya göz atmanızı tavsiye ederim.

Uygulama, cihazınızın siz farkında olmadan jailbreak’lenip jailbreak’lenmediğini gösteriyor. Az önce de belirttiğim gibi eğer bu işlerden çok anlamıyorsanız, kötü niyetli kişiler bu zamana kadar cihazınız üzerinden birçok bilgiye (telefon numaraları, e-postalar, mesajlar, fotoğraflar, videolar gibi) ulaşmış olabilir. Yine de zararın neresinden dönülse kârdır düşüncesiyle hareket edip Esser’in bu uygulamasını kullanmak, bence gayet mantıklı olacaktır.

iPhone’ların hacklenmesi, Android platformuna göre daha zor olabilir ama bu hiçbir zaman olmayacağı anlamına gelmiyor. Dolayısıyla aşağıdaki bağlantı üzerinden indireceğiniz uygulama ile cihazınızın ne durumda olduğunu kontrol etmenizi tavsiye ederim.

 

(Webtekbno)

Yorumlara Git

Türkiye'nin hamlesi ABD'yi karıştırdı: Senatörler ikiye bölündü!

Mourinho yolcu! Ali Koç'tan son dakika İsmail Kartal bombası

Polisi öldüren caninin adliyeye götürüldüğü anlar

15 yıllık şeytani plan deşifre oldu! İsrail, cihazlarımızı patlatmak için uykumuzda bile çalışmış

Yola devam mı tamam mı? Galatasaray yıldız futbolcu için kararını verdi!