AKİT MENÜ

Teknoloji

'Haberleri sansürlemiyoruz!'

Sansür iddialarına Mark Zuckerberg'den yanıt geldi.

Okuyanların bileceği üzere geçtiğimiz günlerde Facebook'un bazı haberleri sansürlediği iddialarını kaleme almıştık. Facebook eski çalışanları, Trend Topic (popüler haberler) bölümünde muhafazakar sağ haberlerinin sansürlendiğini öne sürmüştü.

Bu iddialar kısa zamanda büyük yankı uyandırmış; birçok gazete ve haber sitesi editörü, Facebook'un böyle bir sansür uyguladığına inandıklarını ifade etmişti.

İşte bu iddialara Facebook'tan cevap geldi, hem de en yetkili ağızdan, Mark Zuckerberg'den… Kişisel Facebook hesabı üzerinden sansür iddialarını yalanlayan Zuckerberg, bu konuda hiçbir kanıtın bulunmadığını ifade etti.

İşte Mark Zuckerberg'in o paylaşımı: Trending Topics bölümüyle alakalı yapılan tartışmalar hakkında bir şeyler söylemek istiyorum. Facebook, herkesin savunduğu düşünceye ses veriyor. Biz inanıyoruz ki dünya; insanlar farklı fikirlerini ve görüşlerini paylaştıkça güzel. İşte bu yüzden sosyal medya eşsiz. Biz, herkesin istediği şeyi paylaşabildiği küresel bir topluluğuz. Farklı toplumlara ve tüm fikirlere hizmet eden bir platform inşa etmede kararlıyız. Trend haberler bölümü Facebook'ta en değerli ve popüler haberleri ön plana çıkarmak için dizayn edildi. Siyasi perspektiflerin bastırılması veya ön plana çıkarılması konusunda titiz kurallarımız var. Bu hafta, Facebook'un muhafazakar haberleri bastırdığına dair bir rapor vardı. Bu raporu ciddiye alıyoruz ve ekiplerimiz konuyla alakalı bir soruşturma yürütüyor. Raporun doğruluğunu kanıtlayan hiçbir delil bulamadık. Eğer ilkelerimize karşı herhangi bir şey bulursak, bu sorunu gidermek için ek adımlar atılacağını taahhüt ediyorum. İlerleyen haftalarda, muhafazakar liderlerin ve siyasilerin davet edileceği bir toplantı olacak. Buradaki görüşmelerde Facebook'un duruşunun ne olduğunu doğrudan anlatacağız

Yorumlara Git

Türkiye'nin hamlesi ABD'yi karıştırdı: Senatörler ikiye bölündü!

Mourinho yolcu! Ali Koç'tan son dakika İsmail Kartal bombası

Polisi öldüren caninin adliyeye götürüldüğü anlar

15 yıllık şeytani plan deşifre oldu! İsrail, cihazlarımızı patlatmak için uykumuzda bile çalışmış

Yola devam mı tamam mı? Galatasaray yıldız futbolcu için kararını verdi!