AKİT MENÜ

Teknoloji

Google sürücüsüz araca şoför arıyor!

Sürücüsüz araca şoför olabilene aylık 10 bin lira maaş var.

Google'ın yıllardır sürücüsüz otomobil üzerinde çalışmalar yaptığını biliyoruz. Sürücüsüz araçlar bugüne kadar milyonlarca kilometre yol yaptı ve büyük oranda başarı sağlandı. Hatta ufak tefek kazalar dışında (ki bu kazaların hiç birinde Google'ın sürücüsüzü kusurlu değil) sistem kusursuz işliyor diyebiliriz. Tabii bir istisna hariç. Zira 2,5 ay önce Google'ın otonom aracının bir kazaya karıştığını ve 8'de 8 kusurlu taraf olduğunu öğrendik. Lakin milyonlarca kilometre yol yapan bu araçlar arasında tek vukuatın bu olması, sürücüsüz aracı insanların kullandıklarına göre daha tehlikeli yapmıyor.

İşte Google bu sürücüsüz araçları için şoför işe almaya karar verdi. Üstelik tek şart, başvuran kişinin lisans diplomasının olması. Peki, araç hali hazırda sürücüsüz teknolojiyle donatıldığına göre işe alınan şoför ne iş yapacak? Google, işe alınan kişinin aracın günlük hareketlerine dair rapor tutmasını ve bu raporu Google yetkililerine sunmasını istiyor. Bu sayede insanların, sürücüsüz araç hakkındaki düşünceleri değerlendirilecek ve gerekirse bu doğrultuda düzenlemeler yapılacak.

Google'ın vaat ettiği maaş ise oldukça cezbedici. ABD'nin Arizona eyaletinde yapılacak testler için Google, sürücülere saat başı 20 dolar verecek ve her gün 6-8 saat arası test sürüşü olacak. Haftalık 5 iş günü olarak düşündüğümüzde aylık yaklaşık 10,000 liraya tekabül ediyor.



Yorumlara Git

Arkadaşını çekiçle öldürüp yaktı: Cinayetten sonra pavyonda eğlendi!

Öldüren akım! 100 bin TL'ye 'Sarı serum' çılgınlığı

Türk savaş uçakları havalandı! Milli Savunma Bakanlığı: 3 terörist etkisiz hale getirildi

Asla göz ardı edilmemeli! Bu 9 semptomu yaşayanların çok dikkat etmesi gerekiyor

Türkiye'den büyük başarı! Her 4 paketten birisinde Türk üreticilerin imzası var