AKİT MENÜ

Siyaset

"Devlet, ilk günden bütün kurumlarıyla deprem bölgesindeydi"

AK Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, "Devlet, ilk günden bütün kurumlarıyla deprem bölgesindeydi" dedi.

AK Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, devletin, ilk günden itibaren bütün kurumlarıyla deprem bölgesinde olduğunu söyledi.

Karahocagil, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "CHP'nin, milletin dinine, kültürüne, adetine, ananesine düşmanlık; tarihini, geçmişini inkar ile iktidara gelemeyeceğini, yenildiği 15 seçimin sonucunda anlayabildiğini" ifade etti.

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlere değinen Karahocagil, "Bu ülkenin faydasına ne varsa hepsine karşı çıkmak, protesto etmek, engellemek, vatandaşı kandırıp galeyana getirip, onların hayatları ile birebir ilişkili kentsel dönüşüme karşı getirmede ustasınız. Kentsel dönüşümü iptal ettirip, erteletip, sonra da depremde binlerce ölümün birebir nedeni oldukları halde suçu hükümete yıkmada, Cumhurbaşkanı'na yüklemede, muhalefette kalma tecrübesi ile epey mahirler." diye konuştu.

Hükümetin, 100 bin kilometrekare bölgenin depremle yerle bir olmasına, 30 milyar doların üzerinde bir hasara rağmen vatandaşının yanında olduğunu gösterdiğini kaydeden Karahocagil, devletin, AFAD, UMKE, polis, asker, kamu kurum personeli, dernek, vakıf, bütün kurumlarıyla ilk günden itibaren deprem bölgesinde olduğunu belirtti.

Yorumlara Git

İslam Memiş elinde 1 lirası bile olanları uyardı! 12 bin seviyesine çıkacak, uçup gidecek

İflas ettiği söylenen Türkiye'nin 63 yıllık otobüs isyan etti: İflas etmedik, buna son verin

Koç Grubu şirketi tarandı! Mermi yağmuruna tuttular

İsrail’den F-35’le korkunç saldırı! Hizbullah’ın üst düzey komutanları öldü

Aselsan’ın ürettiği yerli telefonun önünü kesen Türk bakın kimmiş! Şu an hak ettiği yerde