AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

Dünyaca ünlü mezarların gizemi: Yapılan kazı çalışmasında şaşırtan keşif! Müteahhit hemen yetkilileri aradı

Bursa'da bir inşaat çalışmasında kazı yapılırken tarihi kalıntılara rastlandı. Müteahhidin haber vermesiyle olay yerine gelen arkeologlar kalıntının dünyaca ünlü lahit olduğu belli oldu. Bu kez içindeki kemiklerin incelenmeye alınacağını bildirdi. Tarihi gizemli keşif: Duyan bilim insanları çok şaşkın...

2023-03-04 20:39:53

Bursa'nın Mudanya ilçesinde bir inşaat alanında kazı yapılırken lahit bulundu. İnşaatın müteahhidi tarafından yetkililere bildirilen lahitte bulunan kemikler incelenmek üzere Bursa Arkeoloji Müzesi'ne götürüldü.

KAZI ÇALIŞMASI YAPARKEN BULUNDU

Halit Paşa Mahallesi'nde kapalı pazar alanında sürdürülen kazıda tarihi kalıntılara rastlanması üzerine, inşaatın müteahhidi tarafından durum yetkilere bildirildi.

Bölgeye gelen arkeologların gözetiminde başlatılan incelemede, söz konusu kalıntının, içerisinde kemikler bulunan lahit olduğu anlaşıldı.

BURSA ARKEOLOJİ MÜZESİ'NE GÖTÜRÜLECEK

Bulunan tarihi kalıntıların hangi döneme ait olduğunun tespit edilmesi için kemiklerin bölgeden alınarak Bursa Arkeoloji Müzesi'ne götürüleceği, lahdin de çıkarılacağı öğrenildi.

 İlginizi çekebilir→ Ruslar stresli ve yorgun! Rusya'dan Arjantin'e 'doğum turizmi': Anketteki karara göre yüzde 35'lik kesim yalnız haberi için→ TIKLAYINIZ

Yorumlara Git

Türkiye ile yapılan anlaşma Yunanistan'a bayram ettirdi! 'Ülkeye huzur getirdi' diyerek duyurdular

CHP ve yavrularının tek amacı! Darbe anayasasına dokundurtmayız!

Acun Ilıcalı’yı çileden çıkarttı! Bakalım cevabı ne olacak? Derbi öncesi kılıçlar çekildi…

Barbar İsrail’i her alanda boykot edelim

Lübnan’da yeni düzenleme Uçaklarda resmen yasaklandı