AKİT MENÜ

Gündem

Moskova’da Hz. Muhammed sevgisi

Moskova’da Hz. Muhammed (sav)’in doğum yıldönümü vesilesiyle yedincisi bu yıl düzenlenen “Mevlid-i Nebi Kültürel Aydınlanma Gecesi” etkinliğinde 6 bin 200 kişilik salon doldu.

2013-01-28 21:49:23

MOSKOVA
Hz. Muhammed (sav)’in doğum yıldönümü vesilesiyle Rusya Müftüler Konseyi tarafından düzenlenen etkinliğe Rusya’nın dört bir yanından Müslümanlar yoğun ilgi gösterdi.
Moskova’da Crocus City Hall’da önceki gece gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi Kültürel Aydınlanma Gecesi’nde 6 bin 200 kişilik salon doldu. Geçen yıl Şubat’ta düzenlenen geceye 2 bin kişi katılmıştı.
Geceye, Müslüman ülkelerin Rusya’daki diplomatik temsilcileri de katıldı.
Rusya Federasyonu Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin, yaptığı konuşmada bu ülkede Müslüman nüfus içinde gençlerin geniş yer tuttuğunun altını çizdi.
Gaynuddin, Rusya’da son dönemde bazı Müslüman aktivistlerin tutuklanmasını eleştirirken, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yeni camilerin yapılmasına verdiği desteğe de dikkat çekerek, Müslümanların durumunun genel olarak iyileştiğini kaydetti.
Etkinliğe Rusya’nın Tataristan’dan Kafkasya’ya ve Orta Asya’ya kadar muhtelif bölgelerinden katılan Müslümanlar Crocus City Hall’de renkli bir görüntü oluşturdu. Geceye özellikle gençler rağbet gösterdi. Geceye aileler çocuklarıyla katıldı.
Etkinlik öncesinde salonda kurulan standlarda kitap, resim ve yöresel el emeği ürünler satıldı.
 

Yorumlara Git

İstanbul’da peş peşe uyarılar!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan Netanyahu’ya uyarı!

Bakan Bayraktar’dan doğalgaz müjdesi!

İslam Memiş elinde 1 lirası bile olanları uyardı! 12 bin seviyesine çıkacak, uçup gidecek

İflas ettiği söylenen Türkiye'nin 63 yıllık otobüs isyan etti: İflas etmedik, buna son verin