AKİT MENÜ

Ekonomi

Dev şirket resmen iflas etti! Finans sistemini sarsan iflas dalgası: Japonya'da iflas eden şirket sayısı yükseldi

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), piyasalarda düşüşe neden olan Silikon Vadisi Bankası (SVB) iflas etti. ABD'de şok iflas sonrası: FDIC'den yapılan açıklamada, SVB'nin bu yıl iflasa uğrayan ilk FDIC sigortalı kurum olduğu kaydedilmişti, Moody's iflas eden Silikon Vadisi Bankasının kredi notunu düşürdü! Tüm dünyayı sarstı: En büyük bankalardan biriydi. Dünyada iflas eden şirketlerin sayısı gün geçtikçe yükseliyor. Dev şirketler krize dayanamıyor. Japonya’da iflas eden şirket sayısında artış üst üste 10`uncu aya taşındı ve yüzlerce şirkete iflas yolu göründü. Artış son 9 aydır çift haneli seviyede açıklanıyor. Herkesin gözü piyasada..

2023-03-11 16:20:39

Dünya genelinde son dönmelerde büyük küresel kiriz yaşanıyor. ABD'de 2008 küresel finansal krizinden bu yana en büyük banka iflaslarından biri yaşandı. Silikon Vadisi Bankasına (SVB) kayyum atandı. Almanya'daki dev şirketler de krize dayanamıyor. Doğalgaz, akaryakıt, Enerji krizinin getirdiği maliyet artışı ve yüksek enflasyon ve daha fazlası olası nedenler arasında. İflaslarla ilgili bu haber ise Japonya'dan: Japon Araştırma Şirketi Teikoku Databank tarafından yapılan açıklamada iflas eden şirket sayısının şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 34,1 artarak 574 olduğu belirtildi. Geçen yılın aynı ayında iflas eden şirket sayısı 428 seviyesindeydi.

Japonya'da 10 aydır iflas eden şirket sayısının yükseldiği, ülkede şubat ayında iflas eden şirket sayısının yüzde 33, oranında arttığı belirtildi.

Bu Covid-19 krizi nedeniyle yasal tasfiyenin gecikmesine bağlı olarak yaşanan geçici artışın yaşandığı 2021 yılı Mayıs ayı hariç bırakıldığında son 14 yılın en yüksek artışı oldu.

Şirketler iflas için ana neden olarak "durgunluk" açıkladı. Durgunluk nedeniyle iflas eden şirket sayısı 451 oldu ve bir önceki yıla göre yüzde 33 arttı. Bu üst üste beşinci çift haneli artış oldu.

"Alacak tahsilinde güçlük" nedeniyle iflas 8,5 yıl sonra ilk kez çift haneli artış gösterdi.

Şirketlerin batık borçları ise yüzde 28,8 artarak 100,5 milyar yene ulaştı. Geçen yılın aynı ayında batık borç miktarı 78,1 milyar yen.

İlginizi çekebilir→ ABD'li büyük banka resmen iflas etti! Büyük çöküş sunuldu: İlk banka oldu haberi için → TIKLAYINIZ

  

Yorumlara Git

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!

Narin’in arkadaşları susturuldu mu? Bakanlık köye özel ekip gönderdi

PKK/KCK Avustralya yapılanmasında yer alıyordu! Çiğdem Aslan MİT havaalanında paketledi

Bakan Tekin duyurdu: Okullara 30 bin personel alınacak