AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Tavuğun bu kısmına bakmadan sakın buzluğa atmayın: Yıllarca sağlığımızla oynamışız! Altın değerinde tavsiyeler

piliç sektörünün en önemli besinlerinden olan tavuk ve piliç eti protein, vitamin-mineral bakımından insan sağlığı açısından oldukça iyi bir besin kaynağıdır. Ancak piliç alırken ve pişirirken nelere dikkat etmeniz gerekir? Tavuk alırken nelere dikkat etmemiz gerekir?

2023-03-14 17:56:52

İçeriğindeki vitaminler her yaş grubu için vücudun gelişimine ve bağışıklık sisteminin korunmasına destek oluyor. Liflerinin kısa olmasından dolayı kolay sindirilebilen ve hazmı kolay bir besin olan tavuk eti sıcak ve soğuk tüketilmesi ve pratik nedeniyle de sıkça tercih edilen besinler arasında yer alıyor.

Tavuk pirzola, bonfile, but, baget… Kırmızı ete göre daha ekonomik oluşu ve yüksek oranda protein içermesi nedeniyle tavuğu sıkça tercih ediyoruz. İster tavada, istersek fırında güveç kabında en sevilen yemeklerde kullanılıyoruz. Tavuk saklarken ve tavuk etini pişirmeden önce yapılan hatalar zehirlenmeye neden oluyor.

Tavuk paketleri sulanıp, sızma ve damlama eğilimindedir, bu da meyve ve sebzeler gibi yemeye hazır yiyeceklerin bir üst rafında saklanırsa, buzdolabınızdaki yiyeceklerin büyük bir kısmını kirletebileceğiniz anlamına gelir. Peki ya çözüm?

UYGUN ŞEKİLDE SAKLAMAK

Piliç satın alırken ürünün markalı ve ambalajlı olmasına dikkat edilmelidir. Ürünün son tüketim tarihi mutlaka incelenmelidir.

Ürünün soğuk zincirinin bozulmadığına ve saklama koşullarının uygun olup olmadığına dikkat edilmelidir. Yani; pilicin soğukta muhafaza edilmediği/soğuk olmadığı hissedilirse alınmamalıdır. Bunun için soğutuculardaki sıcaklık göstergeleri kontrol edilebilir.

Pilicin tazeliğini ve soğukluğunu koruması için ürünün alışverişte en sona bırakılması uygun olur. Böylelikle alışveriş süresi boyunca sepette bekleyen piliç eti soğukluğunu kaybetmez.

Ürünün soğuk zincirinin bozulmadığına ve saklama koşullarının uygun olup olmadığına dikkat edilmelidir. Yani; pilicin soğukta muhafaza edilmediği/soğuk olmadığı hissedilirse alınmamalıdır.

Bunun için soğutuculardaki sıcaklık göstergeleri kontrol edilebilir. Pilicin tazeliğini ve soğukluğunu koruması için ürünün alışverişte en sona bırakılması uygun olur. Böylelikle alışveriş süresi boyunca sepette bekleyen piliç eti soğukluğunu kaybetmez.

Satın alınan piliç dondurulmuş ise ve hemen pişirilmeyecekse ambalajıyla birlikte derin dondurucuda (-18°C’) 6 ay süreyle muhafaza edilebilir. Piliç eğer buzdolabında çözündürülecekse yaklaşık 1 gün öncesinde derin dondurucudan çıkarılıp buzdolabına konulmalıdır. Hızlıca çözündürmek için mikrodalga fırın da kullanılabilir.

Satın alınan ürün buzdolabında (0-4°C) son kullanma tarihine kadar saklanabilir. Çözündürülmüş piliç tekrar dondurulmamalıdır. Tüketilmeyecek kısım çözündürmeden tekrar dondurucuya koyulmalıdır. Çiğ pilicin pişirme hazırlığında ve sonrasında eller, mutfak tezgâhı, kesme tahtası, bıçaklar sabunlu suyla iyice yıkanmalıdır. Pilicin kendi yağının içinde pişmesi ve nemini koruması, dolayısıyla daha lezzetli olması için fırın poşeti içinde pişirmek daha uygundur.

İlginizi çekebilir→ Mideyi iyileştiren sarı kantaronun faydaları belli oldu! Fitoterapi bitkilerinden tam bir şifa kaynağı! Herkes bunu yapsın → TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir→ ABD'li bankalar Avrupa borsalarının başını fena yaktı: Milyonlarca insan tedirgin şekilde merakla bekliyor! haberi için → TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir→ Gram altın fiyatlarına ilişkin dikkat çeken tahmin! İşte 3 analistten yeni altın yorumu: Altında sürpriz olacak haberi için → TIKLAYINIZ

Yorumlara Git

İsrail’den F-35’le korkunç saldırı! Hizbullah’ın üst düzey komutanları öldü

Aselsan’ın ürettiği yerli telefonun önünü kesen Türk bakın kimmiş! Şu an hak ettiği yerde

“Bu utancı kaldır, kaldırabilirsen…” Cihat Yaycı Paşa’dan Yunan hadsizliğine sert tepki

Ali Koç da mı, "Yaşa Portekiz"ci! Fenerbahçe taraftarı çileden çıktı: Bu rezilliğe son verin

Türkiye, İsrail’le ticarete devam ediyor mu? DMM'den net açıklama geldi