AKİT MENÜ

Gündem

Ali Babacan'dan kaos itirafı: Bir parti bile itiraz ederse o madde ortak politikalar metnine girmiyor

Altılı Masa'nın ortak karar ve mutabakat konusundaki karmaşık yapı seçmende şüphe uyandırıyor. Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halk TV canlı yayınında itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu. Ali Babacan, kaos itirafı gibi açıklamasında, "Bir parti bile itiraz ederse o madde ortak politikalar metnine girmiyor." diye konuştu.


Türkiye, 14 Mayıs'ta yapılacak tarihi seçimler için gün saymaya devam ediyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masaya geri dönmesiyle son bulan krizin ardından Millet İttifakı, cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu açıkladı. 12 maddelik ortak mutabakat metni de açıklandı.

7 KİŞİYE CUMHURBAŞKANI YARDIMCILIĞI

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimleri kazanması durumunda masadaki diğer parti liderleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacak. Meral Akşener'in itirazının ardından Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın da Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması ile ilgili madde ortak mutabakat metnine eklendi.

MASA, KAOS MU VADEDİYOR?

Bu kapsamda Altılı Masa'nın ortak karar ve mutabakat konusundaki karmaşık yapı seçmende şüphe uyandırıyor. Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halk TV canlı yayınında itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu. İstanbul Sözleşmesi konusunda 6 partinin mutabık kalamadığını belirten Babacan bu nedenle ortak politikalar metninde İstanbul Sözleşmesi'ne dönme talebinin yer almadığını ifade etti.

''BİR PARTİNİN İTİRAZI VARSA O POLİTİKALAR METNİNE GİRMİYOR''

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"İstanbul Sözleşmesi'ne dönülmesi ile alakalı 6 parti arasında tam mutabakat sağlanamadığı için bunu ortak politikalar metnine eklemedik. 6 partinin önemli bir ilkesi var 6'da 6 mutabakat. Bir partinin bile kuvvetli itirazı varsa o politikalar metnine girmiyor."

Yorumlara Git

CHP ve yavrularının tek amacı! Darbe anayasasına dokundurtmayız!

Acun Ilıcalı’yı çileden çıkarttı! Bakalım cevabı ne olacak? Derbi öncesi kılıçlar çekildi…

Barbar İsrail’i her alanda boykot edelim

Lübnan’da yeni düzenleme Uçaklarda resmen yasaklandı

Dünyanın en zengini bile olsa başı dertte!