AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Pirinç diyeti! Canan Karatay diyeti: Şok eden en iyi tarifi tablosuna bakın! Duyanlar hemen yaptı

Beslenme konusundaki çıkışlarıyla çok konuşulan Prof. Dr. Canan Karatay son sözleriyle yine gündemde. Karatay sağlıklı beslenme ve kilo vermeyle ilgili araştırmalar yapmaya devam ediyor. Karatay, son olarak zayıflamak isteyen kişilerinin neleri tüketip neleri tüketmemesi gerektiği üzerinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte Canan Karatay'ın yazdı: Önerdiği ve düzenli tükettikçe kilo verdirmeye sağlayan süper o besin; Mutfakların vazgeçilmez bakliyat ürünlerinden biri olan pirinç, hem lezzetli hem doyurucu olması sebebiyle birçok yemekte bunu kullanılıyor. Kolay kilo alıp zor verenler, su içsem bile yarıyor diyenler ve pandemide aldığı kiloları veremeyenler inanılmaz etkili işte o tarif ortaya çıktı...

2023-03-17 11:52:43

Kısıtlı karbonhidrat besinler arasında beyaz un, ekmek, şeker, patates, pirinç, makarna gibi gıdalar yer alıyor. Düzensiz ve dengesiz beslenme vücudunuzda yağların depolanmasına sebep olur. Kilo kontrolü sağlamak ve kilo önemlidir. Diyet yapmak, dikkatli bir planlama ve önceden bol miktarda araştırma yapmayı gerektirir. Yağlı beslenme, egzersiz yapmamak, ve düzensiz uyku vb. birçok sebep kilo alımına neden olabilir. Ne de olsa herhangi bir diyet bulmak istemiyorsun! İşte o araştırma sonuçlarımız ve tavsiyeler...

Öğünler içinde en önemlisi sabah kahvaltısı diyen Profesör Doktor Canan Karatay, göbekten kurtulmaya yarayacak besinleri açıkladı. Türk kültüründe olmazsa olmaz öğünlerimizden olan kahvaltılarda tüketilen bazı ve göbek yağlarını yok eden besinlere dikkat çekti. Yapay besinler maruz kalmaktan uzak durulması gerektiğiniz söyleyen Karatay özellikle diyet yaparken 2 öğün yemek yemenin daha sağlıklı ve kilo vermeyi kolaylaştırdığına dikkat çekti. Peki son zamanlarda oldukça popüler olan Karatay diyeti nasıl yapılır, Karatay diyeti yaparken hangi besinler tüketilmesi gerekir.

KARATAY DİYETİ NASIL YAPILIR?

Ünlü profesör, kilo vermenin daha zor olduğu kış ayları için turp yemenin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Karatay, "Kahvaltıda köy tereyağına yumurta, zeytin, peynir, ceviz, salatalık, turp yiyin. Bu şekilde daha kolay kilo verir, göbeğinizden kurtulursunuz" açıklamasında bulundu.

- Sanat camiasından birçok ünlü isim bu diyeti uygulayarak kilo veriyor. Karatay diyetinin olmazsa olmaz kuralları:

- 2 ana öğün düşük karbonhidrat olan Karatay diyeti bir nevi şeker orucu şeklinde düşünebilirsiniz.

- Diyeti uygularken her gün mutlaka en az 10 bardak su tüketin.

- Günde 2 ana öğünün arasında mutlaka 5 saat olacak şeklinde ayarlamanız gerekiyor.

- Diyeti uygularken çok zorlandıysanız 3 öğüne çıkarabilir ara öğünlerde de limonlu su, ayran ve şekersiz bitki çayları tüketebilirsiniz.

- Yapacağınız yemekleri mutlaka zeytinyağı veya tereyağı ile yapmanız tavsiye ediliyor. Bunun yanında kısıtlı olarak meyve tüketimine izin veriliyor.

- Karatay diyetini uygularken mutlaka diyetin yanında spor ya da yürüyüş yapmanız tavsiye edilmektedir.

- Kısıtlı karbonhidrat besinler arasında beyaz un, ekmek, şeker, patates, pirinç, makarna gibi gıdalar yer alıyor.

Pirinç Diyeti Listesi Nasıl?

Pirinç Diyeti 1. Hafta

İlk haftanın ilk gününde basit pirinç diyeti ile her öğünde 2 kâse pirinç ve 2 adet meyve öneriliyor.6 gün boyunca kahvaltıda 1 kâse pirinç, 1 elma ve 1 bardak yağsız süt, öğle ve akşam yemeklerinde ise 2 kâse pirinç, 3 adet sebze ve 1 adet meyve yiyebilirsiniz.

Pirinç Diyeti 2. Hafta

İkinci haftanın ilk gününde yine basit pirinç diyeti ile beslenmeniz gerekiyor. Her öğünde 2 kâse pirinç ve 2 adet meyve yemelisiniz. Takip eden 5 gün kahvaltıda 1 kâse pirinç, 1 elma ve 1 bardak yağsız süt, öğle ve akşam yemeklerinde ise 2 kâse pirinç, 2. haftanın son gününde ise 2 kâse pilav, 1 elma ile kahvaltınızı yaptıktan sonra öğle yemeğinde 3 kâse pirinç, 1 meyve, akşam yemeğinde ise 3 kase pirinç, yoğurt, 3 adet sebze ve 1 meyve yiyebilirsiniz.

Pirinç Diyeti 3. Hafta

3. hafta genel olarak 2. haftayla aynıdır. Ancak bu dönemde günlük olarak aldığınız kalorinin 1200’ü geçmemesi gerekiyor. Pirinç diyeti ile birlikte düzenli olarak egzersiz yapılması öneriliyor. Ayrıca diyetle birlikte alınan gıdalar çok sınırlığı olduğu için diyeti yapanlara kalsiyum ve D vitamini takviyesi kullanmaları tavsiye ediliyor.

Pirinç Diyetinin Faydaları :

Kilo vermek için pirinçle yapılan diyetlerde uzun yıllar süren ilaç tedavisiyle iyileştirilemeyen ve sedef hastalığı yüzünden pullanan deri bölgelerinin temizlendiği gözlemlenmiştir.

Yüksek tansiyonu düşürür :

Kan şekeri düzeyini sabit tutar: Pirinç ekmek ve patatese göre kan şekerini biraz daha fazla yükseltir. Ama pirinç alımı kanda kararlı bir şeker düzeyi ve dengeli bir enerji kaynağı sağlar. Bu enerjiyle hareketlenen şeker hastalarına yararlı olup onların kilo almalarını önler.

İlginizi çekebilir→ Her gün 1 kaşık tüketin bağırsakları temizliyor! Bundan yapın dert etmeyin: Kabızlığı engelleyen tarif  → TIKLAYINIZ

Pirinç böbrek taşı oluşumunu önler :

Son zamanlarda Japonya’da yapılan araştırmalar günde iki kez onar gram pirinç kepeği yenmesinin böbrek taşları oluşumunu engellediğini ortaya koymuştur.

Pirinç içerdiği maddelerle bedenin kansere yakalanma riskini azaltır :

Bunun için gene pirinç kepeği alımı yeterli olmaktadır.

Pirincin lapa olarak yenilmesi yüzyıllardır geleneksel olarak diyarenin giderilmesinde kullanılmaktadır.

Ekmeğin içerdiği glütenden ötürü alerji çekenler için pirinç ilk seçenek nişastalı besini oluşturur.

Merak edenler için;

Muz diyeti sayesinde 4 günde 4 kilo vermeniz mümkün. Muzu isterseniz kurutup, isterseniz su ve süt ile karıştırıp tüketebilirsiniz. Bu şekilde günlük tüketim ile bel bölgenizdeki yağların kısa sürede yakıldığında şahit olacaksınız. Muz tok tutma özelliği ile 4 günde 4 kiloya kadar incelmenizi sağlayacak.

İlginizi çekebilir→ Bunu okuduktan sonra limon kabuklarını asla atmayacaksınız! O problemlerinizden eser kalmayacak → TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir→ Dağ çayının faydaları nelerdir? Neye iyi gelir? Acil olarak uygulayın çünkü çayın faydası say say bitmiyor haberi için → TIKLAYINIZ

Yorumlara Git

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!

İsrail, Müslüman âlemini eze eze yendi. Bunun lamı cimi yok! İster ne mutlu Türk ol ister ne mutlu Arap böyle giderse halimiz harap

Cihat Yaycı, Türkiye'yi uçuracak petrol ve doğalgazın yerini söyledi: Müthiş potansiyel var müthiş

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası

Adıyaman'daki deprem konutlarında Türk bayrağını yere attılar: Evlerini geri alın, yazıklar olsun