AKİT MENÜ

İSLAM

Çocuklar camiye gitmeyi iple çekiyor

Pendik’teki çocuklar, hafta sonları ve tatillerde alışveriş merkezleri ve oyun parkları yerine teknoloji atölyesi bulunan ve çeşitli aktivitelerin yapılabildiği Hazreti Ömer Camii’ne gidiyor.

Pendik Çınardere Mahallesi’ndeki 450 Konutlar Hazreti Ömer Camii, cami görevlileri, müftülük, belediye, cami-aile birliği, muhtarlık ve hayırseverlerin desteğiyle farklı yaş gruplarındaki çocuklar için cazibe merkezi haline geldi.

Kur’an-ı Kerim, siyer, ilmihal gibi dini eğitimin yanı sıra robotik kodlama, ebru, satranç, okçuluk, işaret diliyle ilahi dersleri verilen camide, masa tenisi, langırt, seyyar dönme dolap ve çeşitli oyun grupları yer alıyor.

Hafta sonu 60 çocuk geliyor

Camiye okul dönemi hafta sonları düzenli olarak 60 çocuk gelirken, ara tatil ve yaz döneminde bu sayı 300’ü aşıyor.

Etkinlikleri camide 2 yıldır görev yapan müezzin-kayyım İbrahim Aslan şöyle konuştu: “Gelen çocuklar da özellikle 4-6 yaş çağındaki çocuklar. Annelerine her gün ‘Ne zaman camiye gideceğiz?’ diye soruyorlar. Çocuklar camiye gelmeyi iple çekiyor. Çocuklar öğrendikleri Kur’an-ı Kerim’i unutmasın, ilerletsin, camiye bağlılıkları devam etsin diye eğitimlerimiz aralıksız sürüyor. Bir aylık periyotlarla yaptığımız namaz yarışması olduğu zaman çocuklar babalarını, dedelerini, amcalarını getiriyor.”

Yorumlara Git

Herkes Yunanistan diyor ama Türkler o Arap ülkesine kaçmaya başladı! 250 bin kişi...

Huzurevine füze isabet etti! Ölü ve çok sayıda yaralı var

Mourinho Galatasaray karşısında ilk 11'i belirledi! Herkes Oosterwolde diyor ama ondan yıldız isme özel mesaj

Çay tiryakilerine kötü haber: Ölüme yol açıyor

İki yeni 'iPhone 16' modeli geliyor! Sızan tasarımda olay detay