AKİT MENÜ

Ekonomi

Goldman Sachs duyurdu! Petrolün bu yıl 100 doları aşmasını hiç beklemiyorlardı: Sebebi Çin'den gelen talep

Petrol görünümünde en iyimser bankalardan biri olan Goldman Sachs Group, bankacılık sektörüne ilişkin endişeler ve resesyon potansiyelinin Çin'den gelen talep artışından daha ağır basması nedeniyle petrol fiyatlarıyla ilgili beklentilerini aşağı yönlü revize etti. Bunu hiç beklemiyorlardı: Goldman Sachs, ABD büyüme tahminini düşürdü.. Yükseleceği öngörüsüyle haftaya dalgalı bir başlangıç yaptı.

2023-03-19 23:28:56

Bankanın analistleri daha önce varili 100 dolar olan Brent'in önümüzdeki 12 ay içinde 94 dolara, 2024'ün ikinci yarısında ise 97 dolara ulaşacağını öngörüyor.

Goldman Sachs, bankacılık krizinden sonra ABD ekonomik büyüme tahminini aşağı çekti. Banka, yaşanan son krizi gerekçe göstererek bir önceki tahminini 0,3 puan aşağı revize etti. Analistler son çeyrek için yıllık bazda yüzde 1,2'lik bir büyüme bekliyor.

Bloomberg'in haberine göre bankanın 18 Mart tarihli notunda, "Petrol fiyatları Çin'deki talep patlamasına rağmen bankacılık stresi, resesyon korkuları ve yatırımcı akışındaki kaçış nedeniyle düştü" denildi ve şu sözlere yer verildi: "Tarihsel olarak, bu tür yaralayıcı olaylardan sonra, pozisyonlar ve fiyatlar, özellikle de uzun vadeli fiyatlar ancak kademeli olarak toparlanır."

Petrol son 15 ayın en düşük seviyesini gördü

Credit Suisse Group AG'deki kargaşanın piyasalarda paniği tetiklemesiyle küresel piyasalar bu hafta çalkalandı. Petrol son 15 ayın en düşük seviyesine geriledi ve Brent bu hafta %12 düşerek varil başına 73 doların altına indi.

Fiyatlardaki düşüşün ardından banka, Goldman'ın fiyat düşüşünden önce tahmin ettiği 2023'ün ikinci yarısına kıyasla OPEC üreticilerinin üretimi yalnızca 2024'ün üçüncü çeyreğinde artırmasını bekliyor.

NE OLMUŞTU?

Küçük bankaların karşı karşıya olunan bankacılık krizinde likiditelerini korumak için kredileri geri çağırmalarının kredi verme ortamına yönelik ortaya çıkardığı risklere işaret eden Goldman Sachs, 2023 dördüncü çeyrek için daha önce yüzde 1,5 olan GSYH büyüme beklentisini yüzde 1,2'ye indirdi. Goldman yaptığı değerlendirmede, federal kuruluşların, regülatörlerin finansal sistemin desteklemek için agresif adımlar atmalarına rağmen bazı bankalarda gerilimin ısrarcı şekilde devam ettiğine de işaret etti.


İlginizi çekebilir→ Araç sahipleri bu habere dikkat: Görenleri şaşırtan araç! Kamyonetini 'otel odası'na çevirdi... → TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir→ İslam Memiş iflaslar sonrası altın fiyatları için o cümleyi de kurdu: Bankada, elinde altını olanlar aman dikkat! → TIKLAYINIZ

Yorumlara Git

İsrail’den F-35’le korkunç saldırı! Hizbullah’ın üst düzey komutanları öldü

Aselsan’ın ürettiği yerli telefonun önünü kesen Türk bakın kimmiş! Şu an hak ettiği yerde

“Bu utancı kaldır, kaldırabilirsen…” Cihat Yaycı Paşa’dan Yunan hadsizliğine sert tepki

Ali Koç da mı, "Yaşa Portekiz"ci! Fenerbahçe taraftarı çileden çıktı: Bu rezilliğe son verin

Türkiye, İsrail’le ticarete devam ediyor mu? DMM'den net açıklama geldi