AKİT MENÜ

Gündem

Datça'da koruma alanlarının imara mı açılacak?

Datça'da koruma alanlarının imara açılacağı iddiası üzerine açıklamalarda bulunan Muğla Valisi Güvençer, "Korunması gereken alanları ihmal edecek bir karar asla çıkmaz kimse meraklanmasın." ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi:

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25 000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Revizyonu Plan Hükümleri ile ilgili, "Korunması gereken alanları ihmal edecek bir karar asla çıkmaz kimse meraklanmasın" dedi.

Güvençer, bazı gazetelerde "Cennete talan planı” başlıklı haberler çıktığına dikkati çekerek, planın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan bir revizyon planı olduğunu ve kesinleşmediğini söyledi.

Planın askıya çıktığını ve askı sırasında 400'ün üzerinde itiraz alındığını belirten Güvençer, "Bu itirazlar Çevre Şehircilik Bakanlığınca değerlendirilecek. Gerekiyorsa yeniden o plan elden geçirilecek. Koruma Kurulu'nun orayı turizme açma, değerlendirme, mevcut gayrimenkullerin değerlendirilmesi anlamında  kıymetlendirilmesi için tedbirler gerekiyordu. Halihazırda orada turizm faaliyetlerinin yeterince yürütülemiyor olması, doğal, ekolojik ve arkeolojik sitlerin yeterince korunamıyor olması mevcut plan ve mevzuata aykırı yapılaşmalara, alt yapı eksikliklerine gereken kuvvetle gidilemiyor olmasının temel sebebi,   Bakanlıkça yapılması gereken plan çalışmalarının tamamlanmamış olmasından kaynaklanıyordu" dedi.

Planın Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanıp askıya çıkarılmasının Muğla ve Datça için son derece önemli olduğuna işaret eden Güvençer,  "İtirazlar elbette değerlendirilecek. Türkiye'nin elbette bu konuda hem tecrübesi hem de imar konusunda oldukça nitelikli bir mevzuatı var. Teknik donanımımız artık eskisine kıyasla son derece iyi. Korunması gereken alanları ihmal edecek bir karar asla çıkmaz kimse meraklanmasın." diye konuştu.

Güvençer, planın son halini henüz almadığını, valilik olarak ilgili birimlerle yaptıkları değerlendirmeleri Bakanlığa ilettiklerini kaydetti.

 

Yorumlara Git

Araç sahipleri yandı! Akaryakıta büyük zam

Ülke olarak çileden çıkmıştık! Yunanistan Türkiye kararını duyurdu: Bir daha tekrarlanmayacak

Saadet Partili isimden kan donduran 15 Temmuz sözleri

Türkiye’den BM’ye İsrail çağrısı: Derhal harekete geçilmeli!

Korkulan olmak üzere! Shell çekilme kararı aldı